Međimurje Press
Najave

Početak jesenskog dijela sezone u Kreativno-edukativnom centru ‘Murai’ Pleškovec

Rujan kuca na vrata, a s njime i novi programi u Kreativno-edukativnom centru Murai!

Jesenski dio sezone otvara zagrebačka umjetnička organizacija Khaos Kolektiv predstavom ‘Zapisi iz Sunčeve šume’ koju će odigrati u subotu, 7. rujna u 19:00. Riječ je interdisciplinarnoj, ambijentalnoj predstavi, passion projektu mlade glumice Laure Bošnjak, redateljice Kristine Grubiše te studenta Muzičke akademije Lovre Roksandića.

Predstava je inspirirana albumom ‘Ghosteen’ rock benda Nick Cave and the Bad Seeds koji je nastao nakon smrti Caveovog sina Arthura. Kroz tekstove pjesama, Cave istražuje svoju bol zbog gubitaka djeteta, nalaženje utjehe u vjeri i put do nove spoznaje o ljepoti unutar tuge i prolaznosti, a tekst predstave sastavljen je od pjesama s albuma ‘Ghosteen‘, fragmenata Caveovih eseja sa stranice Red Hand Files i nekoliko izvadaka iz intervjua.

Vikend kasnije druženje u KEC-u Murai potrajat će dva dana, u subotu i nedjelju 14. i 15. rujna, od 10:00, na radionici ‘Cijanotipija’ koju nam donosi magistra inženjerka grafičke tehnologije Monika Šipuš iz Male Subotice, a uz koju će polaznici ući u svijet starih fotografskih procesa s jednom od najstarijih fotografskih tehnika te se pozabaviti njezinom izradom uz pomoć današnje tehnologije.

Na radionici će se proći i kroz osnovne principe fotografije, te uvid u postupan i čaroban proces nastajanja fotografije, koji je kod današnje digitalne fotografije skriven, zbog čega fotografiju većinom uzimamo zdravo za gotovo.

ULAZ NA OBA DOGAĐANJE JE BESPLATAN, ali je za sudjelovanje u radionici ‘Cijanotipija’ broj mjesta ograničen pa su obavezne prijave putem obrasca:

https://forms.gle/ZTPP8AGmZYzkozwx5

Programi su financirani sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Međimurske županije i Općine Sveti Juraj na Bregu.

Bojana Španiček Kanoti, dipl. novinarka

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja