Međimurje Press
Najave

Potpredsjednik Vlade i ministar Branko Bačić u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji – 28.8.2024.

Potpredsjednik Vlade i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine g. Branko Bačić u srijedu 28. kolovoza 2024. godine boravi u radnoj posjeti Međimurskoj i Varaždinskoj županiji.

U jutarnjim će satima u društvu varaždinskog župana g. Anđelka Stričaka i načelnika općina Bednja, Donja Voća i Cestica obići četiri lokacije saniranih klizišta na području Varaždinske županije. Kasnije će u prostoru Varaždinske županije (Franjevački trg 7, Varaždin s početkom u 12.00 sati) u društvu direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost g. Luke Balena, predstavnicima jedinica lokalne samouprave i institucija s područja Varaždinske županije dodijeliti ugovore i odluke o dodjeli bespovratnih sredstva za izradu prostornih planova nove generacije, ugovore za izradu strategija zelene urbane obnove, kao i ugovore za energetsku obnovu zgrada javnog sektora ukupne vrijednosti 3,6 milijuna eura. Nakon svečane dodjele predviđene su izjave za medije. 

U poslijepodnevnim satima ministar će posjetiti  Međimursku županiju gdje će u nazočnosti župana Međimurske županije g. Matije Posavca predstavnicima jedinica lokalne samouprave i institucija s područja Međimurske županije (Multimedijalna dvorana Riznice Međimurja, Trg Republike 5, Čakovec s početkom u 13.30 sati) dodijeliti ugovore i odluke o dodjeli bespovratnih sredstva za izradu prostornih planova nove generacije kao i ugovore za energetsku obnovu zgrada javnog sektora ukupne vrijednosti 4,6 milijuna eura. Nakon svečane dodjele predviđene su izjave za medije.

Detaljan program:

09.00  Obilazak klizišta Jamno Zaseok Pavlineki (Općina Bednja)

Lokacija: https://maps.app.goo.gl/FGmBK2rsLNDgQkBw6

9.40   Obilazak klizišta Jelovec Voćanski  (Općina Donja Voća)

Lokacija: https://maps.app.goo.gl/drLUxMdepkHV9QuH9

10.05  Obilazak klizišta Miklinova kapela  (Općina Cestica)

Lokacija: https://maps.app.goo.gl/WMffXEkwxivepXK3A

10.20 Obilazak klizišta Radovec  (Općina Cestica)

Lokacija: https://maps.app.goo.gl/oQiW16DeS2NLySge6

12.00   Svečana dodjela ugovora za energetsku obnovu zgrada javnog sektora, strategiju zelene urbane obnove i ugovora za sufinanciranje izrade prostornih planova nove generacije  

Adresa: Franjevački trg 7, Varaždin

12.30  Izjava za medije

Adresa: Franjevački trg 7, Varaždin

13.30 Svečana dodjela ugovora za energetsku obnovu zgrada javnog sektora i sufinanciranje izrade prostornih planova nove generacije  

Adresa: Multimedijalna dvorana Riznice Međimurja, Trg Republike 5, Čakovec

14.00  Izjava za medije

Adresa: Multimedijalna dvorana Riznice Međimurja, Trg Republike 5, Čakovec

Valentina Vincek

Glasnogovornica

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja