Međimurje Press
Najave

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja film Šesti autobus ponovno u hrvatskim kinima

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja  film „Šesti autobus“ redatelja Eduarda Galića kojeg je do sad pogledalo rekordnih 32 300 gledatelja ponovo će biti na programu Cinestar Cinemas kina diljem Hrvatske.

Petog kolovoza moguće ga je pogledati u Zagrebu, Vukovaru, Zadru, Rijeci, Osijeku, Splitu, Šibeniku i Varaždinu odnosno konkretno u sljedećim kinima: Cinestar Branimir centar Zagreb (19.15 sati), Cinestar Mall of Split (18.15 sati), Cinestar Rijeka (18.30 sati), Cinestar Osijek (18.15 sati), Cinestar Zadar (19.25 sati), Sky Cinema Zadar (21.30 sati), Cinestar Šibenik (18.35 sati), Cinestar Vukovar (19.00 sati) i kinu Festival Opatija.

Podsjetimo, nakon održane premijere filma 15. studenog 2022. godine, kojoj je prisustvovalo gotovo 500 gledatelja i početka distribucije u više od 55 kina diljem Hrvatske 17. studenog, interes publike za  „Šesti autobus“ doista je ugodno iznenadio.  Film u distribuciji Duplicata do sada je pogledalo impresivnih gotovo 32 300 gledatelja, što je izvrstan rezultat hrvatskog filma, nakon najboljeg otvaranja filma ali i četvrtog najboljeg otvaranje hrvatskog filma svih vremena.

Šesti autobus, film, u produkciji Umjetničke organizacije MissArt, potresna je drama o padu Vukovara koja svoje uporište ima u istinitoj priči o tzv. šestom autobusu kojim su zarobljeni branitelji i ranjenici odvezeni iz Vukovarske bolnice, a čija sudbina nije poznata ni nakon više od 30 godina. Dugometražni film o Vukovaru temelji se na izvorima prikupljanim  više od 10 godina kao i na beogradskim transkriptima sa suđenja za zločine na Ovčari koji su integralni dio scenarija prilagođen filmu.

Odličnu glumačku ekipu čine Marko Petrić koji je utjelovio glavni muški lik branitelja Josipa, Zala Djuric koja tumači lik Olivije, zatim Rade Vulin, Živka Anočić, Pavle Matuško, Ozren Grabarić, Arnaud Humbert, Goran Vrbanić, Josip Anković, Ivica Lučić, Ermin Sijamija, Muhamed Hadžpvić, Toni Gojanovic, Dušan Kovačević, Matija Prskalo, Aleksandra Balmazović, Alban Ukay, Radoslav Milenković te Borko Perić.

Upravo ovakva miješana hrvatsko regionalna ekipa ono što filmu daje dodatnu vrijednost, emotivno ga čineći još snažnijim, a pojedine njegove scene daleko upečatljivijim i dubljim.

Petog kolovoza pravo je vrijeme da se zajedno prisjetimo vukovarske i svih drugih priča koje nikad ne smiju biti zaboravljene, vrijeme u kojem ponovno možemo i trebamo biti ponosni i zahvalni, vrijeme u kojem priču o Vukovaru imamo mogućnost prenijeti generacijama koje tek odrastaju, ali i onima koji o njoj žele saznati više.

“Šesti autobus” u distribuciji Duplicata možete prigodno pogledati u navedenim kinima 5. kolovoza, a ulaznice se mogu kupiti na blagajnama CineStara ili online na https://cinestarcinemas.hr/  odnosno u ostalim spomenutim hrvatskim kinima.

Nataša Cesarec Salopek

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja