Međimurje Press
Najave

Predstavljanje knjige „Vikinške narodne pripovijetke i bajke” i slušaonicu starih ljubavnih pjesama

Pozivamo Vas u utorak, 13. veljače 2024. u multimedijalnu dvoranu Knjižnice „Nikola Zrinski” Čakovec s početkom u 18 sati na predstavljanje knjige „Vikinške narodne pripovijetke i bajke”.

„Vikinške narodne pripovijetke i bajke” je fascinantna i iznimno bogata knjiga o čarolijama, ljubavi, izdaji, pobjedama i porazima. Knjiga sadrži obilje priča iz nordijskih i skandinavskih mitova, narodnih pripovijetki i bajki, a one uključuju junačke sage, prikaze nekih od najranijih pomoraca, čaroliju, fantastična stvorenja, basne, povijesti i mitove o pustolovini i smionosti.

Neke od najstarijih priča i legendi iz ove knjige možda su prvi put bile ispričane prije više od tisuću godina, iako su zapisane tek mnogo kasnije. U moderno doba te su pripovijetke skupljene te su nadahnule nove priče.

O knjizi će govoriti:
Nebojša Buđanovac – prevoditelj
Josip Stanek – nakladnik
Kristijan Petrović – urednik

 

U srijedu 14. veljače 2024. s početkom u 18 sati u Knjižnici “Nikola Zrinski” Čakovec održat će se slušaonica starih ljubavnih pjesama po izboru Dragutina Molnara Charlija. Za svoje treće gostovanje u Knjižnici sastavio novu top listu ovaj put najslušanijih starih ljubavnih pjesama povodom Dana zaljubljenih.

 

Gordana Vidović

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja