Međimurje Press
Najave

Pseća yoga, dječje predstave, puppychino i zabavna natjecanja ljubimaca – uskoro se družimo na Festivalu pasa svih rasa!

Odbrojavamo još malo do nezaboravnog vikenda na Festivalu pasa svih rasa! Što nas sve čeka na Trgu dr. Franje Tuđmana od 27. do 29. rujna sada je i službeno objavljeno. Stručna predavanja veterinara i kreativne radionice, treninzi, yoga za pse, predstave i DJ program pa čak i piknik tek su dio ove trodnevne manifestacije na koje su pozvane sve njuške u gradu!

Osim što ćete moći u ZOOCITY pop-up storeu pronaći za svog dlakavca novu igračku, poslasticu ili nešto za njegu, imate jedinstvenu priliku tijekom cijelog trajanja festivala potražiti mišljenje veterinara o hrani, opremi, očuvanju zdravlja i pravilnoj njezi. U sklopu programa pripremili su i nekoliko zanimljivih predavanja o zdravlju, prehrani i općenitoj njezi kućnih ljubimaca koje će održati veterinari Marin Klapan i Dagmar Dančuo. Velik interes zasigurno će izazvati radionica za štence. Malo klupko sreće stiže u dom i želite saznati sve o savršenoj njezi? Veterinarka Dora Knaffl s velikim iskustvom iz prakse podijelit će brojne savjete.

Jedna od glavnih atrakcija festivala, koja su prošle godine posebno oduševila goste i prolaznike, bit će natjecanja za pse u kojima ljubimci imaju priliku pokazati svoju spretnost. Natjecanja će uključivati razne prepreke i zadatke, a od vlasnika se traži samo da bodre svoje pse s puno entuzijazma. Bez obzira na pasminu ili veličinu, svi psi su dobrodošli da pokažu svoje vještine, a prva tri mjesta očekuju i vrijedne nagrade.

Za sve one koji žele iskušati nešto potpuno drugačije, organizirana je yoga sa psima. Ova zabavna aktivnost nije samo prilika za fizičko opuštanje, već i za jačanje veze između vas i vašeg psa. Zajedno ćete se istegnuti, disati i uživati u trenutku, a vaš ljubimac će sigurno cijeniti zajedničko vrijeme koje provodite u miru i harmoniji. Radionicu predvodi veterinarka Marina Žegrec koja je ujedno i yoga instruktorica! Nakon opuštanja, vrijeme je za interaktivne demonstracije, obuku i školu. Instruktori i treneri će pokazati kako pravilno trenirati psa te pružiti korisne savjete kako poboljšati ponašanje i poslušnost vašeg ljubimca, a ono što je svakako još jedna od najvažnijih mogućnosti za sve posjetitelje, jesu besplatni veterinarski pregledi. Da prati inovacije i trendove, Festival pasa dokazat će prezentacijom posve inovativnih Xiaomijevih uređaja. Xiaomi Smart Pet Food Feeder i Smart Pet Fountain pametni su uređaji za hranjenje i hidrataciju kućnih ljubimaca koji omogućuju vlasnicima da automatski doziraju hranu i vodu za svoje ljubimce i kad nisu kod kuće, a svi zainteresirani moći će ih testirati u tri dana trajanja manifestacije.

U suradnji s poznatom Vetti grupom, mogući su i besplatni pregledi zubića, a za one koji “žele znati više” mr.spec. Bruno Ljolje dr. med. vet. održat će stručno predavanje. Osim toga, njihovi predani stručnjaci će dijeliti savjete u festivalskoj veterinarskoj ambulanti dok će djeca boraviti u popratnom dječjem kutku. Djecu u sklopu festivala očekuju i predstave (jedna prilagođena djeci od 1.5 god, a druga 3+) te nastupi zborova, ali i omiljeni face painting sa “psećim temama”.

U vrijeme ručka, na psećem pikniku u subotu i nedjelju, ZOOCITY je za dlakavce pripremio besplatnu degustaciju suhe hrane uz stručne savjete veterinara. U njihovom dnevnom jelovniku tijekom festivala sigurno će se naći i puppychino, hit “kava” o kojoj bruji cijeli svijet. Art of Bar ekipa osim cappuccina za sve dlakavce, pobrinut će se i za bogatu ponudu limunada i koktela za vlasnike, a svi oni gladni gosti mogu očekivati burgere, krumpiriće, chicken stripese i slične snackove pa i slastice.

Zanimljive rasprave, natjecanja, treninzi, radionice – sve vas to očekuje na poligonu, ali i izvan njega. Sa psom ili bez, sasvim je svejedno, jer najzabavniji festival jedva čeka druženje!

Tara Lukičić

Vezani članci

Komentirajte

Najnovije vijesti iz Međimurja