Međimurje Press
Najave

Radionica dječjih uspavanki za tate

U okviru ovogodišnjeg Festivala tata, Status M organizira radionicu stvaranja dječjih uspavanki koja je namijenjena tatama. Pozivaju se svi tate i budući tate, ali i posvojitelji, udomitelji, djedovi, ujaci, stričevi, braća i svi oni muškarci koji se skrbe o djeci da se prijave na radionicu. Radionica će se održati u Zagrebu od 2. do 4. lipnja u prostoru Mjesnog odbora Voćarska (Voćarska cesta 71).

Uvriježeno je poimanje uspavanki kao majčinskog ili ženskog žanra. Jedan od ciljeva ove radionice je preispitati stereotip da muškarci ne pjevaju uspavanke i umirujuće pjesme te otvoriti prostor tatama za razvijanje nježnog i privrženog odnosa s djetetom kroz glazbu.

Pjevanje uspavanki i umirujućih pjesama vrlo pozitivno utječe na djetetov psihofizički razvoj, potiče zdravu privrženost prema roditeljima i skrbnicima, potiče njegovu maštu i empatiju. Uspavanke nisu ništa manje blagotvorne ni za odrasle – kao sredstvo za ublažavanje boli i stresa, poticanje (samo)suosjećanja i poticanje glazbeno-poetskog stvaralaštva.

Radionica će biti siguran prostor gdje će tate moći, kroz kreativan i zabavan proces, stvoriti vlastitu uspavanku koju će kasnije ponijeti kući svom djetetu. Uspavanka za vaše dijete jedan je od najvećih poklona koji ćete nastaviti darivati – kao životnu vezu i nasljeđe.

Radionicu će voditi Katarina Juvančič i Ana Čorić. Katarina Juvančič je kantautorica, antropologinja i obiteljska terapeutkinja na izobrazbi. Već 18 godina istražuje uspavanke te predaje i vodi radionice uspavanki za odrasle u Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji, Austriji, Velikoj Britaniji, Portugalu i Kazahstanu. Ana Čorić je glazbena pedagoginja, glazbena medijatorica, istraživačica te kreatorica zvuka i priče. Ima bogato međunarodno iskustvo stvaranja glazbe koji uključuju ljude svih dobi.

Svi tate i drugi muški skrbnici mogu se prijaviti na sudjelovanje u radionici do 28. svibnja. putem ove poveznice: https://forms.gle/ig1zzwZ6Rz1Eurx39. Dodatne informacije moguće je saznati ovdje: https://www.facebook.com/events/175542342125296 ili slanjem upita na info@status-m.hr.

Anamarija Sočo

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja