Međimurje Press
Najave

[STRUČNI SKUP] „PALIJATIVNA SKRB TEMELJENA NA DOKAZIMA“

10.10.2024. će se u Čakovcu u Metalskoj jezgri od 9-17 sati održati Stručni skup pod nazivom „Palijativna skrb temeljena na dokazima“ povodom obilježavanja Svjetskog dana palijativne skrbi.

Stručni skup je dio aktivnosti projekta „Jačanje cjelovite palijativne skrbi u prekograničnim regijama Hrvatske i Slovenije – PALI-CARE” čiji je glavni cilj jačanje kapaciteta profesionalaca u području palijativne skrbi te uspostavljanje prekogranične suradnje u području razmjene znanja i iskustva u palijativnoj skrbi. Partneri na projektu su Županijska bolnica Čakovec, Dom zdravlja Čakovec, Splošna bolnišnica Murska Sobota te Slovensko društvo Hospic.

Organizator Skupa je Dom zdravlja Čakovec, u suradnji s partnerima na projektu te Udrugom „Pomoć neizlječivima“ i „Hrvatskim društvom medicinskih sestara u palijativnoj skrbi“.

Stručni skup „Palijativna skrb temeljena na dokazima“ želi naglasiti važnosti činjenica, podataka i iskustava iz svakodnevne prakse u razvoju i pružanju palijativne skrbi u Hrvatskoj, ali i svijetu.

Osim predstavljanja rezultata različitih istraživanja od strane stručnjaka iz Međimurja, ali i drugih dijelova Hrvatske te iz Slovenije, važan dio Skupa predstavljaju i predavanja dr. Davida Olivera, stručnjaka palijativne skrbi iz Velike Britanije koji dugi niz godina pruža podršku razvoju palijativne skrbi u Međimurju.

Obilježavanje Svjetskog dana palijativne skrbi, a također i provođenje Projekta PALI-CARE te održavanje edukativnog skupa koji okuplja stručnjake iz Hrvatske i Slovenije služi podizanju svijesti stručne i šire javnosti te naglašavanju važnosti i potrebe za palijativnom skrbi.

PROGRAM detaljni Stručni skup 10.10.2024. (1)

mr. sc. Renata Bermanec
Koordinator za palijativnu skrb u Međimurskoj Županiji
Dom zdravlja Čakovec

Vezani članci

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Najnovije vijesti iz Međimurja