Međimurje Press
Vijesti

Novo žarište u Požeško-slavonskoj županiji

ŽUPANIJA KOJA JE DOSADA UZ MEĐIMURSKU NAJVIŠE ODOLIJEVALA KORONAVIRUSU I IMALA NAJMANJI BROJ OBOLJELIH, POSTALA NOVO ŽARIŠTE U HRVATSKOJ

Testiranja na koronavirus obavljena u četvrtak u požeškoj Općoj županijskoj bolnici potvrdila su 25 novozaraženih u Požeško-slavonskoj županiji, objavili su sinoć lokalni portali.

Broj oboljelih u toj županiji naglo je počeo rasti nakon povratka dviju zaraženih osoba iz Njemačke. Dvoje zaraženih povratnika virus je proširilo na svoju rodbinu i prijatelje. Epidemiolog Ante Vitalija pronašao je brojne kontakte koje je napravio dvojac povratnika iz Njemačke, pa je na testiranje uputio 87 osoba.

Jutros je županijski Stožer Civilne zaštite objavio da je 10 novih slučajeva, a s ovim novopotvrđenim slučajevima u Požeško-slavonskoj županiji, prema neslužbenim podacima, trenutno je koronavirusom zaraženo oko 50 osoba.

Službeni podatci bit će izneseni u petak.

Zbog nagle ekspanzije broja oboljelih otkazuju se pojedini javni programi, među njima i aktivnosti vezane uz školu plivanja na gradskim bazenima u Požegi, objavili su lokalni mediji.

(mp)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja