Međimurje Press
Vijesti

Obilježavanje Međunarodnog dana Roma

U travnju, Ured načelnika Policijske uprave međimurske zajedno sa pojedinim odgojno obrazovnim ustanovama na području Međimurske županije, provođenjem preventivnih aktivnosti, obilježit će Međunarodni dan Roma. Policijskim službenicima za prevenciju Ureda načelnika policijske uprave međimurske, pridružit će se i policijski službenici drugih ustrojstvenih jedinica Policijske uprave.

U četvrtak, 8. travnja od 10 do 12 sati na parkiralištu Obiteljskog centra Kuršanec u Kuršancu, Varaždinska 2 u suradnji s Dječjim vrtićem Pirgo, policijski službenici za prevenciju Ureda načelnika Policijske uprave međimurske, Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa te Postaje prometne policije Čakovec i Policijske postaje Čakovec, provest će preventivne aktivnosti iz nacionalnog projekta „Moj prijatelj policajac i ja u prometu“, usmjerene vrtićkoj dobi. Za predškolce spomenutog vrtića, njih oko pedesetak, bit će pripremljeni i promotivni materijali vezano na sigurnost u prometu dok će samom Dječjem vrtiću ispred Koordinacijskog odbora „Čakovec, grad prijatelj djece“ biti poklonjen i paket prometnih znakova kako bi djeca i nadalje vježbala sigurno kretanje u prometu.

Na sam događaj pozvani su predstavnici Grada Čakovca gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, pročelnica Upravnog odjela za civilno društvo, ljudska prava i sport Međimurske županije, Maja Odrčić Mikulić te predstavnik Vijeća Romske nacionalne manjine kako bi svojom nazočnošću dali javnu podršku provedenim aktivnostima.

(Nenad Risek)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja