Međimurje Press
Vijesti

OBILJEŽENA GODIŠNJICA POGIBIJE HEROJA IZ ŠENKOVCA

Članovi obitelji, predstavnici Udruge veterana 34. inženjerijske bojne i Ogranka UDVDR – Šenkovec odali su kod spomen obilježja na Trgu svete Jelene u Šenkovcu odali  počast hrvatskom branitelju Josipu Topleku iz Šenkovca koji je kao pripadnik 34. inženjerijske bojne poginuo prije 29. godina na pakračkom ratištu. On je kao medicinski tehničar bio u sastavu postrojbe koja je imala zadaću razminiravanja područja od mina koje su postavili pobunjeni srbi u Zapadnoj Slavoniji.

Tijekom izvršavanja ove izuzetno opasne zadaće, dana 13.04.1994.godine, na lokaciji zvanoj Lukva, nedaleko Pakraca došlo je do aktiviranja odskočne protupješačke mine od koje je stradao naš Josip, a od posljedice ranjavanja preminula su i dvojica pripadnika Policijske postaje Pakrac – Saša Ružić i Ivica Cavall.

Nedaleko od mjesta pogibije postavljeno je spomen obilježje, dok je u Županijskoj bolnici Čakovec postavljena spomen ploča poginulom Josipu Toplek.

Na inicijativu Ogranka UDVDR-a Šenkovec u dogovoru sa Općinom Šenkovec u novom stambenom naselju Dolec jedna od ulica dobila je naziv po ovom smrtno stradalom branitelju iz Domovinskog rata.

DR/DR

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja