Međimurje Press
Vijesti

Održana početna konferencija projekta ANIMA MUNDI

Danas je putem digitalnih kanala održana online konferencija za medije na kojoj je predstavljen project ANIMA MUNDI – centar društvenog poduzetništva za veterinarsku i holističku skrb životinja. Nositelj projekta ANIMA MUNDI je veterinarska ambulanta “Mr. Kvakan” iz Čakovca koja projekt provodi u partnerstvu sa Socijalnom zadrugom Humana Nova te Međimurskom županijom.

Sam projekt započet je početkom listopada ove godine, a trajat će sve do kraja rujna 2022. godine, a upravo je u tom periodu planirano ostvariti nekoliko ciljeva koji će podići kvalitetu života sredine u kojoj živimo te poraditi na osviještenosti stanovnika područja. Vrijednost projekta iznosi 1.176.553,08 kuna, a sam projekt je financiran bespovratnim sredstvima Europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Na samo konferenciji za medije sudjelovali su Matija Posavec – župan Međimurske županije, Ivan Božić – ispred Socijalne zadruge Humana nova Čakovec, Aleksandra Hampamer – voditeljica skloništa za napuštene životinje Prijatelji, te Goran Stojanović koji je umjesto gđe. Jerka Mesarić, voditeljice projekta predstavio sam projekt.

“Drago mi je da smo dio ovog projekta. Smatram da gđa. Hampamer i g. Stojanović jako dobro osmišljavaju projekt i imaju super strategiju u jednom odnosu prema ljudima, ali i prema životinjama. Sve ono što je sklonište za napuštene životinje “Prijatelji” napravilo kod senzibiliziranja zajednice je samo motivacija da i mi cijelom projektu damo vlastitu podršku.” – rekao je Matija Župan, župan Međimurske županije.

ANIMA MUNDI F – ppt

Društveno odgovorno poduzeće kao korak rješavanju problematike na tržištu rada

Trenutno stanje u Međimurskoj županiji približava nam problematiku teže zapošljivih kategorija, posebno žena starijih od 50, mladih do 24 godine i pripadnika romske populacije, prema podacima iz Razvojne strategije Međimurske županije do 2020. Upravo je jedan od ciljeva doprinijeti razvoju i promociji prakse društvenog poduzetništva u Međimurskoj županiji koja već broji nekolicinu primjera uspješnih društvenih poduzetnika, no uglavnom organiziranih kroz model zadružnog poduzetništva. Trenutno ne postoji primjer trgovačkog društva koje se samostalno odlučilo za društveno-poduzetničku orijentaciju u županiji u kojoj se provodi projekt po čemu je predloženi projekt jedinstven te će poslužiti i kao primjer dobre prakse ostalim individualnim subjektima, trgovačkim društvima i/ili obrtnicima.

Uz spomenuto, u cilju je također unaprijediti poslovanje tvrtke Veterinarska ambulanta Mr. Kvakan d.o.o. iz Čakovca kroz uvođenje novih poslovnih usluga utemeljenim na principima društvenog poduzetništva i jačanju kapaciteta postojećih i novih zaposlenika. Predloženim projektom unapređuju se postojeće i uvode potpuno nove poslovne usluge Veterinarske ambulante „Mr. Kvakan“ koja projektnim ulaganjem prerasta u Centar društvenog poduzetništva u lokalnoj zajednici – ANIMA MUNDI.

Provedbom specifičnih aktivnosti i uz suradnju projektnih partnera, posebno sa Socijalnom zadrugom Humana Nova, cjelokupno poslovanje prijavitelja usklađuje se s principima društvenog poduzetništva koje se dodatno promovira u regionalnoj zajednici te nacionalno, uz podršku Međimurske županije kao drugog partnera.

Kvalitetnija usluga za sve vlasnike kućnih ljubimaca na području regije

Ambulanta planira svoje poslovne aktivnosti proširiti prvenstveno na hotel za pse i mačke, veterinarsku bolnicu sa stacionarom, salonom za njegu kućnih ljubimaca, trgovinom hrane i potrepština za kućne ljubimce, zdravljakom za klijente ambulante, uslugama fizioterapije za životinje te izradu i prodaju memorabilija Centra, dok se u funkciju stavlja i poseban edukacijski prostor.

Od ostvarene prodaje usluge i proizvoda, prijavitelj se obvezuje osigurati postotak u iznosu od 0,75% od svake usluge/proizvoda za sklonište za napuštene životinje u zajednici / županiji u kojoj djeluje te i na taj način širiti svijest koju donosi društveno poduzetništvo kao socijalno odgovorna poslovna praksa. Dodatno, kroz projekt se planiraju zaposliti 3 osobe za rad u Centru iz kategorije osoba u nepovoljnom položaju na tržištu rada.

Postojeće osoblje tvrtke zajedno s upravom društva te novozaposlenim djelatnicima kapacitira se specijaliziranim edukacijama u domeni društvenog poduzetništva kroz trodnevnu edukaciju primjera iz prakse projektnog partnera.

Sapa Vugrinec

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja