Međimurje Press
Vijesti

Ovo se događa u zemlji koja predsjeda Europskom unijom!

Hrabra MASKIRANA skupina dala podršku svećeniku koji ne poštuje odluke 

Uzdigli šal s natpisom “Za dom spremni”, izvješena zastava s grbom kojem je prvo polje bijelo, raširen transparent “Uz don Jozu do groba. Novinari crvi!“, bio je samo dio njihovog proklamiranog folklora, podrške svečeniku.  U sredini ove skupine, pokraj tog transparenta, bio je i sam don Josip Delaš, javlja Dalmatinski portal koji je objavio video okupljanje.

Bio je to nastavak priče iz Splita, gdje su prije toga napadnute novinarke od strane vjernika, ali i verbalnim neugodnim i nepriličnim napadima don Josipa Delaša. Naime, usprkos epidemiološkim zabranama zbog pandemije koronavirusa održao  je misu o čemu su objavili svi mediji u zemlji.

OVO JE ZEMLJA KOJA PREDSJEDA EUROPSKOM UNIJOM

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva Hrvoje Zovko danas je komentirao jučerašnji napad na novinarku Dalmatinskog portala i snimateljicu N1 televizije u Splitu.

Brine ga činjenica što se napadi na novinarke i novinare nastavljaju, institucije šute, a nema ni sudskih epiloga. Sve to, smatra Zovko, služi kao pogonsko gorivo nasilnicima.

“Sve ovo što se događa s našom profesijom je posljedica stvaranja dugogodišnje atmosfere da su novinarke i novinari krivi za sve –  za privatizacijsku pljačku, pandemiju, gubitak radnih mjesta… Ne treba zaboraviti da su visoki državni dužnosnici i visoki predstavnici Katoličke crkve u Hrvatskoj također godinama slali poruku da sve zlo u državi dolazi od novinara”, istaknuo je predsjednik HND-a Hrvoje Zovko.

“U Hrvatskoj je na djelu otvoreni lov na novinarke i novinare. I to u zemlji koja predsjeda Europskom unijom”, rekao je.

Nastavlja da ne drži vodu jučerašnja izjava ministra Davora Božinovića da nisu znali da će biti mise na Sirobuji. Uz to je, kaže, problem i što svećenik krši odluke Stožera civilne zaštite.

“Poštujemo rad policije, ali najviše nas zabrinjava šutnja premijera, predsjednika Sabora, predsjednika Republike. Tražimo i reakciju naše resorne ministrice Nine Obuljen Koržinek“, kaže Zovko.

Smatra da su novinari jučer trebali biti pred Crkvom kako bi pokazali da se jedan svećenik u Splitu oglušuje na sva pravila i zabrane i održava korona misu.

“On je jučer bio nacionalna opasnost jer je doveo sve ljude koji su došli tamo u opasnost da se zaraze.

Ppzvao je i gradonačelnika Splita i splitsku policiju da ne budu kukavice. Kaže da nije previše optimističan da će prestati napadi na novinare jer u posljednjih nekoliko godina nema sudskih epiloga niti otkrivenih nalogodavaca napada na novinare.

Dodaje da je šutnja institucija bila pogodno gorivo za napadače na novinare. Zato smatra kako je i prijava policije i to za novo kazneno djelo “Prisila prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa ili u javnoj službi” dobar put prema rješavanju problema napada na novinare.

Foto: DalmacijaDanas

Izvor:

 

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja