Međimurje Press
Policija

Info Pu međimurske za dane proteklog vikenda od 12. do 14. srpnja 2024. godine

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Evidentirane su četiri prometne nesreće, od čega dvije nesreće s nastalom materijalnom štetom te dvije nesreće s ozlijeđenim sudionicima

Tijekom proteklog vikenda na području Međimurske županije evidentirane su četiri prometne nesreće, od čega dvije nesreće s nastalom materijalnom štetom te dvije nesreće s ozlijeđenim sudionicima. Težina ozljeda za dvoje vozača osobnih automobila te jednog vozača mopeda bit će poznata nakon kvalifikacije ozljeda.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
– nepropisna i neprilagođena brzina, jedna prometna nesreća,
– nepropisno pretjecanje i obilaženje, jedna prometna nesreća,
– vožnja na nepropisnoj udaljenosti, jedna prometna nesreća,
– ostale greške, jedna prometna nesreća,

Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod dvojica vozača, a najveća koncentracija od 2,28 g/kg utvrđena je kod 35- godišnjeg vozača osobnog automobila koji je u nedjelju nešto prije 13 sati u Čakovcu, skrivio prometnu nesreću.

Tridesetpetogodišnji vozač pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2,28 g/kg, upravljao je osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, Zrinsko-frankopanskom ulicom te pritom nije držao potreban razmak između automobila koje se kretao ispred njega. Uslijed opisane situacije prednjim dijelom automobila udario u stražnji dio zaustavljenog osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka, kojim se u koloni vozila na znaku crvenog svjetla na semaforu, zaustavila 21-godišnja vozačica.

Pošto je 35-godišnji vozač poricao rezultat alkotesta, nakon očevida vađena mu je krv te izuzet urin u čakovečkoj bolnici. Ujedno, privremeno mu je oduzeta vozačka dozvola te je uhićen i priveden u policijsku postaju.

Zbog počinjenja nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, 35-godišnji vozač sankcioniran je novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 1 510 eura.

Teške krađe i krađe tijekom proteklog vikenda

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/provale.jpg

Evidentirane su dvije krađe te jedna teška krađa

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su dvije krađe te jedna teška krađa. Izdvajamo tešku krađu u Maloj Subotici.

U noći s petka na subotu (12./13. srpnja) u Maloj Subotici, Dravskoj ulici, na prostoru parkirališta autotransportnog poduzeća, nepoznati počinitelj na jednom od parkiranih kamiona nasilno je otvorio poklopac spremnika goriva te je potom iz njega ukrao nekoliko desetaka litara dizelskog goriva. Ujedno, počinitelj je još na nekoliko kamiona pokušao otvoriti spremnike goriva, ali u tome nije uspio. Materijalnu štetu 56-godišnji vlasnik procijenio je na nekoliko desetaka eura

Protiv počinitelja zbog počinjenja kaznenog djela teške krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U teškoj kradi na drzak način 82-godišnjak oštećen za više stotina eura

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/policija natpis.JPG

Protiv osumnjičene 38-godišnjakinje zbog počinjenja kaznenog djela teške krađe, podnijet će se kaznena  prijava nadležnom državnom odvjetništvu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 38-godišnjakinjom utvrđeno je kako je počinila kazneno djelo teške krađe.

Osumnjičena je u srijedu, 10. srpnja ove godine u večernjim satima na parkiralištu ispred ugostiteljskog objekta u Svetom Martinu na Muri, nagovorila 82-godišnjaka da automobilom prati njen automobil do Hlapičine, kako bi mu pokazala gdje živi. Dolaskom u Hlapičinu pozvala ga je da pođe s njom u kuću te mu je prilikom razgovora uspjela iz automobila ukrasti novčanik s novcem i osobnim dokumentima, a potom je pobjegla u kuću. U trenutku kada je oštećeni htio izaći iz automobila te krenuti za kradljivicom, do automobila je došlo nekoliko muškaraca te mu je jedan od njih rekao da malo pričeka pa će dobiti svoj novčanik. Nakon nekoliko minuta novčanik mu je vraćen, ali je pregledom istog ustanovio kako mu nedostaje 1 800 eura.
Protiv osumnjičene 38-godišnjakinje zbog počinjenja kaznenog djela teške krađe, podnijet će se kaznena  prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Dvadesetsedmogodišnjak osumnjičen kazneno djelo prisile prema službenoj osobi u pokušaju

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/IMG_5581.JPG

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 27-godišnjak počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi u pokušaju te će se protiv njega podnijeti kaznena prijava nadležnom  državnom odvjetništvu

U subotu, 13. srpnja u 22:20 sati u Kuršancu, Međimurskoj ulici, javni red i mir narušavao je 27-godišnjak tako što je na terasi obiteljske kuće putem prijenosnog zvučnika glasno puštao glazbu. Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja 27-godišnjak ih je počeo vrijeđati i omalovažavati. Pošto se oglušio na upozorenja te potom i naredbu da prestane s činjenjem prekršaja, policijski službenici su nad njime uporabili sredstva prisile. Prilikom primjene sredstava prisile 27-godišnjak je pružao aktivan otpor te je pritom udario i ogrebao policijskog službenika koji ga je privodio, a sve s ciljem sprječavanja obavljanja službenog zadatka.

Uz primjenu sredstava prisile 27-godišnjak je priveden na kriminalističko istraživanje u Policijsku postaju Čakovec te je uhićen. Alkotestiranjem je utvrđeno kako je 27-godišnjak pod utjecajem alkohola.

U opisanom događaju policijski službenik je lakše ozlijeđen.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je 27-godišnjak počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi u pokušaju te će se protiv njega podnijeti kaznena prijava nadležnom  državnom odvjetništvu.

Ujedno, zbog počinjenja prekršaja iz članaka 13. i 17. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (puštanje glasne glazbe te vrijeđanje i omalovažavanje policijskih službenika), 27-godišnjak prekršajno je sankcioniran te mu je oduzet prijenosni zvučnik.

Trojica mladića osumnjičena za krađu bicikla i 70-ak kilograma povrća

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Policijski automobil.jpg

Prema osumnjičenim maloljetnicima te protiv osumnjičenog 20-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad dvojicom maloljetnika i 20-godišnjakom utvrđeno je kako su počinili kazneno djelo krađe.

Naime, sumnja se kako su u petak, 28. lipnja ove godine u ranim jutarnjim satima, točnije nešto prije 4 sata u Držimurcu, iz vrta smještenog u stražnjem dijelu dvorišta obiteljske kuće, ukrali ženski bicikl te oko 70 kilograma krastavaca i paprike. Materijalnu štetu 58-godišnja vlasnica procijenila je na oko 1 000 eura.

Tijekom istraživanja preloški detektivi pronašli su ukradeni bicikl te ga vratili vlasnici.

Prema osumnjičenim maloljetnicima te protiv osumnjičenog 20-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Rezultati akcije “Alkohol”

Najveća koncentracija alkohola od 1,63 g/kg utvrđena je kod 61-godišnjeg vozača osobnog automobila

U noći sa subote na nedjelju (13./14. srpnja 2024.) od 22 do 4 sata policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec proveli su aktivnosti iz akcije “Alkohol”.

Tijekom akcije utvrđeno je 16 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:
– četiri prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, i to:
– od 0 do 0,5 g/kg – jedan prekršaj,
– od 1 do 1,5 g/kg – jedan prekršaj
– iznad 1,50 g/kg – dva prekršaja,
– četiri prekršaja nepropisne brzine kretanja u naselju,
– jedan prekršaja nepropisne brzine kretanja izvan naselja,
– dva prekršaja upravljanja vozilom u vrijeme zabrane upravljanja motornim vozilom;
– pet ostalih prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola od 1,63 g/kg utvrđena je u subotu, 13. srpnja u 23:40 sati u Nedelišću, Čakovečkoj ulici, kod 61-godišnjeg vozača osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka.

Radovan Gačal

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja