Međimurje Press
Policija

Na motorijadi u Prelogu preventivna akcija “Mopedisti i motociklisti, oprez!”

Aktivnosti iz preventivne akcije bile su usmjerene prema vozačima mopeda i motocikala s ciljem skretanja pozornosti poštivanju prometnih propisa kako bi se smanjio broj prometnih nesreća

Povodom održavanja tradicionalnog moto susreta “Fić”, preloški kontakt policajac upoznao je sve zaljubljenike u vožnju na dva kotača s preventivnom akcijom “Mopedisti i motociklisti oprez!”.

U subotu, 8. lipnja u poslijepodnevnim satima  na prostoru sportsko-rekreacijske zone Marina u Prelogu uspostavljen je informativni punkt kojeg su obišli mnogobrojni posjetitelji motorijade.

Aktivnosti iz preventivne akcije bile su usmjerene prema vozačima mopeda i motocikala, jednima od najugroženijih sudionika u cestovnom prometu, a s ciljem skretanja pozornosti poštivanju prometnih propisa (nošenje zaštitne kacige, tehničkoj ispravnost mopeda i motocikala, valjanosti prometne dozvole i dr.) kako bi se smanjio broj prometnih nesreća, a posebice prometnih nesreća s najtežim posljedicama. Posjetiteljima informativnog punkta podijeljeni su edukativno- promotivni materijali osigurani sredstvima Vijeća za prevenciju Međimurske županije i Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske (reflektirajuće trakice, razni privjesci, kemijske olovke te edukativni letci).

Ujedno, sudionici moto susreta i posjetitelji educirani su o prometnim pravilima te propisima u cestovnom prometu (posebna pažnja im je skrenuta na prebrzu i neopreznu vožnju i alkohol –  odnosno najčešće uzročnike prometnih nesreća), kao i na pravilno korištenje zaštitne kacige i druge zaštitne opreme namijenjene za motocikliste.

Prije početka preventivne akcije, od 15 do 17 sati pod pratnjom policijskih službenika Policijske postaje Prelog, održan je defile motociklista širim područjem grada Preloga.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja