Međimurje Press
Policija

Policijske vijesti za dane proteklog vikenda od 15. do 17. ožujka 2024. godine

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Evidentirane su četiri prometne nesreće s ozlijeđenim sudionicima

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirane su četiri prometne nesreće s ozlijeđenim sudionicima. Dva sudionika lakše su ozlijeđena, dok će se za šest sudionika težina ozljeda naknadno okvalificirati.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
– nepropisna i neprilagođena brzina, tri prometne nesreće i
– ostale greške, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod dvojice sudionika. Najveća koncentracija od 1,78 g/kg utvrđena je kod 55-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je u nedjelju, 17. ožujka nešto poslije 19 sati u Žiškovcu, skrivio prometnu nesreću.

Upravljajući osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,78 g/kg, 55-godišnji vozač brzinu kretanja nije prilagodio vidljivosti (noć) i gustoći prometa (vozilo ispred zaustavljeno). Uslijed opisane situacija, u kočenju je prednjim dijelom automobila udario u stražnji dio osobnog automobila, varaždinskih registarskih oznaka, kojim je ispred njega bila zaustavljena 20-godišnja vozačica. Uslijed siline udara automobil kojim je upravljala 20-godišnja vozačica odbačen je prema naprijed, gdje je prednjim dijelom udario u stražnji dio osobnog automobila, čakovečke registarske oznake, kojim je ispred bio zaustavljen 27-godišnji vozač zbog skretanja ulijevo i propuštanja vozila iz suprotnog smjera. Vozač koji je pod utjecajem alkohola skrivio opisanu nesreću, uhićen je te priveden policijsku postaju.

Vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđena 20-godišnja vozačica te troje putnika (dvoje djece i 20-godišnjak) iz osobnih automobila koji su sudjelovali u nesreći, prevezeni su u čakovečku bolnicu, gdje im je pružena liječnička pomoć, dok će se težina ozljeda naknadno okvalificirati. Nakon kvalifikacije ozljeda slijedi i pravna kvalifikacija događaja (prekršajna ili kaznena odgovornost 55-godišnjeg vozača).

Teške krađe i krađe tijekom proteklog vikenda

Evidentirane su dvije krađe te jedna teška krađa

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirana je jedna teška krađa te dvije krađe. Izdvajamo provalu u Čakovcu.

U subotu, 16. ožujka između 3 i 23 sata u  Čakovcu, Ulici dr. Ivana Novaka, nepoznati počinitelj provalio je u drvenu stambenu kućicu, odakle je ukrao novac. Materijalna šteta prema izjavi oštećenog 28-godišnjaka (stranac na privremenom boravku u R. Hrvatskoj) procijenjena je na nekoliko tisuća eura.

Protiv počinitelja zbog počinjenja kaznenog djela krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Mladić (19) pod utjecajem alkohola u zavoju udario u banderu, nakon čega se automobil zapalio

Slika /2024/PN Žiškovec - Vratišinec 16032024.JPG

Na mjestu događaja liječnik pristiglog tima hitne medicinske pomoći pregledao je 19-godišnjeg vozača te utvrdio kako je u nesreći lakše ozlijeđen, dok je 24-godišnji putnik iz automobila prevezen u čakovečku bolnicu, gdje je zadržan na promatranju

U subotu, 16. ožujaka nekoliko minuta poslije ponoći na gradskoj prometnici između Žiškovca i Vratišinca, dogodila se prometna nesreća u kojoj su ozlijeđeni 19-godišnji vozač i 24-godišnji putnik iz osobnog automobila.

Mladi 19-godišnji vozač upravljao je pod utjecajem alkohola u koncentraciji 1,15 g/kg, osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka te pritom nije prilagodio brzinu kretanja osobinama (zavoj) i vidljivosti (noć). Uslijed opisane situacije u zavoju je izgubio nadzor nad upravljanjem vozilom te u zanošenju izletio izvan kolnika u cestovni jarak, gdje je prednjim bočnim dijelom automobila udario u drveni stup niskonaponske električne mreže. Automobil se potom uslijed siline udara vratio na kolnik i prevrnuo na krov, a potom se zapalio te u potpunosti izgorio.

U gašenju požara sudjelovali su pripadnici JVP-a Čakovec i lokalnog DVD-a. Na mjestu događaja liječnik pristiglog tima hitne medicinske pomoći pregledao je 19-godišnjeg vozača te utvrdio kako je u nesreći lakše ozlijeđen. Ozlijeđeni 24-godišnji putnik iz automobila prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje je zadržan na promatranju, dok će se težina ozljeda naknadno okvalificirati. Nakon zaprimanja liječničke dokumentacije slijedi pravna kvalifikacija događaja (prekršajna ili kaznena odgovornost vozača).

U razdoblju od 00:25 do 3:15 sati prometnica između Žiškovca i Vratišinca zbog obavljanja očevida bila je zatvorena za sav promet koji se odvijao okolnim prometnicama.

Zbog neprilagođene brzine 32-godišnji vozač sletio automobilom s ceste u polje te se višestruko prevrnuo

Slika /2024/PN Palovec - Donji Pustakovec 150320224.JPG

Ozlijeđeni vozač vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je  u čakovečku bolnicu, gdje mu je pružena liječnička pomoć, dok će se težina ozljeda naknadno okvalificirati

U petak, 15. ožujka oko 17:30 sati na državnoj cesti između Palovca i Donjeg Pustakovca dogodila se prometna nesreće u kojoj je ozlijeđen 32-godišnji vozač.

Upravljajući osobnim automobilom, čakovečkih registarskih oznaka, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste (zavoj), zbog čega je izlaskom iz zavoja izgubio nadzor nad upravljanjem te automobilom djelomično sišao izvan kolnika na cestovnu bankinu, gdje je prednjim dijelom automobila udario u prometnu opremu ceste (smjerokazni stupić). Nakon toga automobil se vratio na kolnik, a potom izlijeće na poljoprivredni površinu, gdje se višestruko prevrnuo.

Ozlijeđeni vozač vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je  u čakovečku bolnicu, gdje mu je pružena liječnička pomoć, dok će se težina ozljeda naknadno okvalificirati.

Dijete na električnom romobilu izgubilo nadzor nad upravljanjem te s nogostupa sišlo na kolnik, gdje je na njega naletio osobni automobil

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/eRomobil.jpg

Vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđeno dijete prevezeno je u čakovečku bolnicu, gdje mu je pružena liječnička pomoć, dok će se težina ozljeda naknadno okvalificirati

U subotu, 16. ožujka oko 18 sati u Zebanec Selu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđeno dijete.

Nesreća se dogodila u trenutku kada je dijete mlađe od 14 godina, nogostupom upravljalo osobnim prijevoznim sredstvom (romobilom s električnim pogonom). U jednom trenutku izgubilo je nadzor nad upravljanjem te sišlo s nogostupa na kolnik ulice, gdje je u prednji dio električnog romobila i u bočnu stranu tijela djeteta, udario prednjim bočnim dijelom osobni automobil, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je u istom smjeru upravljao 52-godišnji vozač. Uslijed udara došlo je do pada djeteta na nogostup. Tijekom vožnje električnim romobilom dijete na glavi nije nosilo zaštitnu kacigu.

Vozilom hitne medicinske pomoći ozlijeđeno dijete prevezeno je u čakovečku bolnicu, gdje mu je pružena liječnička pomoć, dok će se težina ozljeda naknadno okvalificirati.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja