Međimurje Press
Policija

U prometnoj nesreći na rotoru kod Savske Vesi ozlijeđena 69-godišnja biciklistica

Ozlijeđena biciklistica vozilom hitne medicinske pomoći prevezena je u čakovečku bolnicu, gdje joj je pružena liječnička pomoć, dok će se ozljede naknadno okvalificirati

Jučer, 9. srpnja oko 9:30 sati na raskrižju s kružnim tokom prometa državne ceste broj 3 i gradske ceste broj 4, između Čakovca i Savske Vesi, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđena 69-godišnja biciklistica.

Nesreća se dogodila u trenutku kada je 28-godišnji vozač teretnog automobila s pridodanim priključnim vozilom, čakovečkih registarskih oznaka, upravljao kolnikom državne ceste broj 3 te se pritom zaustavio ispred obilježenog pješačkog i biciklističkog prijelaza. Nakon toga započeo je s radnjom kretanja vozilom iz mjesta, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu te pritom nije vodio računa o položaju vozila te o smjeru i brzini kretanja. Uslijed opisane situacije prednjim dijelom teretnog automobila udario u bočni dio bicikla kojim je upravljala 69-godišnjakinja te pritom prelazila kolnik državne ceste preko biciklističkog prijelaza, suprotno postavljenim oznakama na kolniku. Nakon udara došlo je do prevrtanja bicikla te pada biciklistice na kolnik, dok je u nastavku kretanja teretni automobil prednjim lijevim kotačem pregazio prednji dio bicikla.

Ozlijeđena biciklistica vozilom hitne medicinske pomoći prevezena je u čakovečku bolnicu, gdje joj je pružena liječnička pomoć, dok će se ozljede naknadno okvalificirati.

Zbog obavljanja očevida od 9:50 do 11 sati dio kolnika državne ceste broj 3, konkretno ulazna traka u kružni tok prometa, bila je zatvorena za promet koji se odvijao obilazno.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja