Međimurje Press
Policija

Vikend izvješće međimurske policije

Dani vikenda, 9., 10. i 11. listopada 2020. godine

TEŠKE KRAĐE I KRAĐE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su četiri teške krađe, od čega dvije u pokušaju te sedam krađa. Pojedinačna materijalna šteta kod pet krađa procjenjuje se na manje od tisuću kuna, dok se kod dvije preostale krađe pojedinačno procjenjuje na više od tisuću kuna.

Izdvajamo krađu novčanika iz restorana u Čakovcu i krađu torbice iz automobila u Palovcu te provalu u prostorije nogometnog kluba u Novakovcu.

Krađe

  1. U petak, 9. listopada 2020. godine oko 9 sati u Čakovcu, Parku Rudolfa Kropeka, nepoznati počinitelj sa šanka u restoranu ukrao je novčanik u kojem su se nalazili razni osobni dokumenti i novac. Materijalna šteta prema izjavi 68-godišnjeg vlasnika procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

  1. U subotu, 10. listopada 2020. godine tijekom prijepodnevnih sati u Palovcu, Maloj ulici, nepoznati počinitelj je iz nezaključanog teretnog automobila Dacia Dokker, varaždinskih registarskih oznaka, ukrao j e torbicu s raznim osobnim dokumentima, bankovnim karticama i novcem. Materijalna šteta prema izjavi 41-godišnjeg vlasnika procjenjuje se na više tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Teška krađa

U noći s petka na subotu (9./10. listopada 2020.) u Novakovcu, Ulici Drvarijum, nepoznati počinitelj provalio je u prostorije lokalnog nogometnog kluba te ukrao razna alkoholna i bezalkoholna pića, vlasništvo 40-godišnjaka.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

NEOVLAŠTENO POSJEDOVANJE DROGE / PREKRŠAJ U CESTOVNOM PROMETU

Maloljetnik neovlašteno posjedovao 28,6 grama marihuane

U subotu 11. listopada 2020. u 18 sati i 45 minuta u Čakovcu, Ulici dr. Ante Starčevića, maloljetnik s područja Međimurske županije neovlašteno je posjedovao 28,6 grama marihuane. Policijski službenici oduzeli su drogu, dok će se prema maloljetnom okrivljeniku zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, podnijeti optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog sudu u Čakovcu.  

Ujedno, prilikom nadzora spomenuti maloljetnik upravljao je bez položenog vozačkog ispita, neregistriranim motociklom Yamaha. Pošto za motocikl nije posjedovao nikakvu dokumentaciju o dokazivanju vlasništva, policijski službenici privremeno su ga oduzeli kako bi se utvrdio njegov vlasnik.

Prema maloljetnom okrivljeniku zbog počinjenja nekoliko prometnih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, podnijet će se optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.

ODAVANJE PROSJAČENJU

Čakovec – 51-godišnjak narušavao javni red i mir prosjačenjem

Jučer, 11. listopada 2020. godine nešto poslije 10 sati na Franjevačkom trgu u Čakovcu, 51-godišnjak narušavao je javni red i mir tako što je prosjačio novac od slučajnih prolaznika.

Policijski službenici Policijske postaje Čakovec od počinitelja prekršaja oduzeli su nekoliko stotina kuna, koje je stekao prosjačenjem te mu je naredbom izrečena mjera opreza zabrane posjećivanja grada Čakovca u trajanju od osam dana.

Protiv okrivljenika s područja općine Mala Subotica zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira podnijet će se optužni prijedlog prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.

PROMETNE NESREĆE TIJEKOM PROTEKLOG VIKENDA

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirano je sedam prometnih nesreća, od čega dvije prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su tri sudionika lakše ozlijeđena (24-godišnji i 25-godišnji vozači osobnih automobila te 39-godišnji putnik iz osobnog automobila) i pet prometnih nesreća s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:

– nepoštivanje prednosti, jedna prometna nesreća,

– neprilagođena brzina kretanja, tri prometne nesreće,

– nepropisno skretanje i nepropisna vožnja unatrag, tri prometne nesreće.

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod trojice vozača osobnih automobila. Najveća koncentracija alkohola od 1,39 promila utvrđena kod 26-godišnjeg vozača, koji je u nedjelju, 11. listopada nešto prije 4 sata u Maloj Subotici, Dravskoj ulici skrivio prometnu nesreću s ozlijeđenim osobama.

PROMETNA NESREĆA / PREKRŠAJ U CESTOVNOM PROMETU

Pod utjecajem alkohola i bez položenog vozačkog ispita 25-godišnjak skrivio prometnu nesreću s ozlijeđenim osobama

Jučer, 11. listopada 2020. godine oko 1 sat i 20 minuta nakon ponoći na kolniku lokalne ceste između Svete Marije i Donjeg Mihaljevca, dogodila se prometna nesreća u kojoj su dvojica sudionika lakše ozlijeđena.

Upravljajući Fiatom Bravo, čakovečkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 1,09 promila i bez položenog vozačkog ispita, 25-godišnji vozač brzinu kretanja nije prilagodio stanju kolnika (kolnik mokar), atmosferskim prilikama (padala kiša) i vidljivosti (noć), zbog čega je na ravnom dijelu kolnika izgubio nadzor nad upravljanjem te u zanošenju automobilom sišao izvan kolnika, gdje je prednjim dijelom udario u zaštitnu (odbojnu) metalnu ogradu.

Nakon nesreće 25-godišnji vozač i 39-godišnji putnik iz Fiata, vozilom hitne medicinske pomoći prevezeni su u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje je utvrđeno da su u nesreći lakše ozlijeđeni.

Uz optužni prijedlog u kojem je predloženo zadržavanje, okrivljeni 25-godišnji vozač s područja općine Mala Subotica, doveden je na prekršajni odjel Općinskog suda u Čakovcu. Nakon saslušanja dežurni sudac prihvatio je prijedlog policije i okrivljeniku odredio zadržavanje u trajanju do 15 dana, a potom je sproveden u Zatvor u Varaždinu. 

INFORMACIJA

Rezultati akcije „Alkohol“

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u noći s petka na subotu (10./11. listopada 2020.) od 21 do 3 sata proveli su aktivnosti iz akcije „Alkohol“.

Tijekom akcije utvrđeno je ukupno devet prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:

– sedam prekršaja upravljanja vozilima dok je u krvi prisutan alkohol i to:

od 0 do 0,5 promila – jedan prekršaj,

iznad 1 do 1,5 promila – četiri prekršaja,

iznad 1,5 promila – dva prekršaja,

– prekršaj ne postupanja po znaku policijskog službenika te

– prekršaj upravljanja motornim vozilom prije stjecanja prava na samostalno upravljanje vozilom.

Najveća koncentracija alkohola od 2,13 promila, utvrđena je u subotu, 10. listopada u 23 sata i 45 minuta u Domašincu, Ulici Martina Pušteka, kod 35-godišnjeg vozača osobnog automobila, austrijskih nacionalnih oznaka.

POLICIJSKI SLUŽBENIK

Glasnogovornik

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja