Međimurje Press
Prenosimo Zdravlje

26 učitelja škole u Sloveniji s teškom reakcijom na cjepivo AstraZenece

U Osnovnoj školi Mihe Pintarja Toleda u Velenju u Sloveniji velik je broj učitelja nakon cijepljenja AstraZenecom razvio je snažne nuspojave te je otkazana nastava.

Čak 26 učitelja je zbog nuspojava na bolovanju pa je otkazana nastavana jer nema dovoljno osoblja za izvođenje iste.

“U četvrtak navečer teže nuspojave pojavile su se kod 26 učitelja kao reakcija na cjepivo. Imaju temperaturu od 39 stupnjeva Celzijevih, mučninu i vrtoglavicu pa smo bili prisiljeni prilagoditi predagoški proces u petak. Jedan od 26 učitelja već se osjeća bolje i do ponedjeljka bi se situacija trebala normalizirati”, rekao je ravnatelj škole Sebastjan Kukovec za TV Slovenija.

Inače, ravnatelj je na stranicama škole objavio i priopćenje za roditelje, prenosimo ga u cijelosti:

“Dragi roditelji, prije svega, dopustite da se iskreno ispričam zbog ove izvanredne obavijesti. Jučer je čak dvije trećine učitelja škole cijepljeno protiv covida-19. Iz minute u minutu cijepljeni učitelji javljaju snažne reakcije na cjepivo, pa smo upravo došli do zaključka da smo zbog bolovanja 26 učitelja prisiljeni u petak, 12. ožujka 2021. godine, otkazati cjelokupni pedagoški proces u školi, jer nemamo dovoljno osoblja za izvođenje nastave.

Tako će nastava za sve učenike od 1. do 9. razreda u potpunosti biti otkazana. U slučaju da ne možete pružiti skrb za svoju djecu, pružit ćemo hitnu pomoć učenicima od 1. do 3. razreda u školi, od 6 do 13 sati. Također smo prisiljeni otkazati aktivnosti u OPB-u nakon 13 sati. Pritom vas lijepo molim možete li doći po djecu najkasnije do 13:30. Bit će osiguran ručak za djecu. Nadoknadit ćemo zaostatak tijekom školske godine.

Dragi roditelji, još jednom mi dopustite da se iskreno ispričam zbog situacije i zahvalim na razumijevanju. Ljubazno vas molim da pomognete obavijestiti roditelje djece na odjelima na kojima su vaša djeca jer se bojim da neki roditelji ovu obavijest neće vidjeti tako kasno. Unaprijed zahvaljujem na vašoj predanosti i pomoći u suočavanju s ovom hitnom situacijom i želim vam lijep ostatak večeri i lijep produženi vikend našim učenicima”, objavio je ravnatelj u četvrtak navečer.
Izvor: https://hr.n1info.com/

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja