Međimurje Press
Prenosimo

OPG Uroda – robinzonska kuća – kušaonica Orkula!

Prije 4 godine, a nakon 30 godina provedenih u Čakovcu, Krešimir Uroda zauvijek se vratio u svoj rodni Pirovac. Razlog njegova povratka djedovini bio je maslinik kojeg je zasadio njegov pokojni otac 2010. godine.

Kada je počeo s izvozom ekstra maslinovog djevičanskog ulja, ni sam nije vjerovao da bi u kratko vrijeme mogao doći do najviših priznanja za svoj proizvod. Ali dogodilo se upravo to.

Godine 2018. u 2020. maslinovo ulje Uroda osvaja zlatnu medalju na Danima mladog maslinovog ulja u Vodicama, a već lani zlatnu medalju na najprestižnijem svjetskom natjecanju NYIOOC World Olive Oil Competition u New Yorku.

-Osjećaj je nevjerojatan, kao pobjeda u ligi prvaka ili kao da se popnete na Mount Everest, jer se ocjenjuju najkvalitetnija maslinova ulja iz cijelog svijeta. Posebno su nam drage i zlatne medalje u Vodicama jer je velika stvar kad vas cijene i uvažavaju doma, ali ovime smo otvorili prozor u svijet – kaže Krešimir Uroda. Maslinik koji obrađuje ima 354 stabala masline.

Ove jeseni, ističe, ulaze sa svojim uljem u restorane i hotele te otvaraju webshop. Osim maslinarstva razvijaju i turističku djelatnost.

-U srcu našeg maslinika nalazi se robinzonska kućica, kušaonica Orkula, što je stari naziv za sortu masline oblica. Nakon što smo dobili potrebne suglasnosti 2020. godine preko američke turističke  platforme Airbnb, ponudili smo je za smještaj i već 2021. godine osvojili njihovu prestižnu nagradu Superhost za super domaćina po ocjeni gostiju. Ove godine ostvarit ćemo rekordnih 110 noćenja. Osim boravka našim gostima osiguravamo kušanje i kupnju našeg zlatnog ulja, a u planu je uključivanje gostiju u berbe maslina. Veseli nas i ovogodišnje novo priznanje Airbnb Superhost kao potvrda kvalitete naše usluge, vele u OPG-u Uroda u Pirovcu.

Izvor: Časopis MASLINA

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja