Međimurje Press
Vijesti

Psihošpancir u Čakovcu okupio velik broj stručnjaka različitih struka

Svake godine u Hrvatskoj se obilježava Tjedan psihologije s ciljem popularizacije znanosti i djelatnosti koju psiholozi obavljaju u svom radu, u okviru kojeg je Društvo psihologa Varaždin od 14. do 17. veljače 2020. godine organiziralo stručni skup pod nazivom Psihošpancir.

Nakon dva dana Psihošpancira koja su održana na Sveučilištu Sjever u Varaždinu, Međimursko veleučilište u Čakovcu bilo je domaćin posljednjeg dana ovog festivala psihologije koji osim promocije psihologije kao primijenjene struke ima za cilj i širenje zdravstvene pismenosti te informiranosti stanovništva o mentalnom zdravlju.

Društvo psihologa Varaždin započelo je s organizacijom Psihošpancira prije pet godina na 35. godišnjicu rada te se pokazalo da je stručni skup odlična prilika da se susretnu stručnjaci iz različitih struka s ciljem razmjene iskustva i znanjaStoga smo nastavili s organizacijom i danas smo izuzetno ponosni na velik odaziv stručnjaka, ali i stručnost tema kojima se bavimo.“, kazala je predsjednica POO Psihošpancira Andreja Bogdan, ujedno predsjednica Hrvatske psihološka komore i Društva psihologa Varaždin.

Otvorenju Psihošpancira u Čakovcu nazočila je zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman koja je istaknula da su teme kojima se bave predavanja i radionice od izuzetnog značaja za stručnjake različitih struka.  Spomenimo da je u okviru Psihošpancira u Varaždinu održan simpozij na temu Psihologija za poduzetn(ik)e, dok je u Čakovcu održan simpozij Psihologija sporta i rekreacije. Program otvorenja Psihošpancira u Čakovcu obogatio je Matej Čemerin, učenik Umjetničke škole Miroslav Magdalenić Čakovec pod mentorstvom profesora Marka Žerjava.

(eg)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja