Međimurje Press
Vijesti

Umirovljenicima s manjom mirovinom od 3.000 kuna uskrsnica od 500 kuna!

Svaka novčana pomoć puno znači, pogotovo umirovljenicima s nižim mirovinama. Nažalost, socijalna osjetljivost prema najranjivijoj skupini građana treće dobi nije regulirana na državnom nivou, nego zavisi od dobre volje jedinice lokalnih samouprava. Dok starije osobe u nekim gradovima neće dobiti ništa, u nekima se već sada mogu veseliti daru od 500 kuna. I to svi s mirovinama koje ne prelaze 3.000 kuna.

Grad Opatija i ove godine poziva svoje umirovljenike s opatijskom adresom i mirovinom do 3.000 kuna da podnesu zahtjev za pomoć u povodu blagdana Uskrsa. Novčani dar iznosi 500 kuna.

Radi se o redovnim davanjima koje grad isplaćuje svake godine uoči Uskrsa i Božića, tako da se opatijski penzioneri mogu radovati godišnjem iznosu od 1.000 kuna.

Također, istim umirovljenicima iz gradskog proračuna financira se i dopunsko zdravstveno osiguranje koje predstvalja godišnji trošak od 840 kuna (70 kuna mjesečno) pa se tako ukupna godišnja pomoć za starije građane Opatije penje na 1.840 kuna, što je mnogima iznos mjesečne mirovine.

Sad barem znamo zašto taj grad zovu Opatijo bajna!

(Jasmina Grgurić)

 

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja