Međimurje Press
Policija

Info PU međimurske za dane vikenda od 26. do 28. srpnja 2024. godine

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Slika /2023/Ilustracije nove Ford/Krupan kadar 15.JPG

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda utvrđena je kod pet vozača, a najveća koncentracija utvrđena je kod 62-godišnjeg vozača osobnog automobila u koncentraciji od 1,72 g/kg, u prometnoj nesreći s materijalnom štetom, a koja se dogodila u subotu, 27. srpnja 2024. godine oko 21 sati u Ferketincu

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirano je ukupno šest prometnih nesreća, jedna prometna nesreća s ozlijeđenim osobama (1 LTO) i pet prometnih nesreća s materijalnom štetom od kojih se u jednoj prometnoj nesreći čekaju kvalifikacije ozljeda za jednu osobu.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama su:

– nepropisna i neprilagođena brzina, 2 prometne nesreće,
– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, 1 prometna nesreća,
– nepropisno mimoilaženje, 1 prometna nesreća,
– ostale greške, 2 prometne nesreće,

Prisutnost alkohola u krvi kod sudionika prometnih nesreća tijekom dana vikenda utvrđena je kod pet vozača, a najveća koncentracija utvrđena je kod 62-godišnjeg vozača osobnog automobila u koncentraciji od 1,72 g/kg, u prometnoj nesreći s materijalnom štetom, a koja se dogodila u subotu, 27. srpnja 2024. godine oko 21 sati u Ferketincu.

U razmaku od nekoliko sati dva vozila završila na krovu

Vozači će biti prekršajno sankcionirani novčanom kaznom u iznosu do 1050 eura i 2 mjeseca zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije

Prvo je u subotu, 27. srpnja oko 23:20 sati, između Slemenica i Krištanovca, 35-godišnjak upravljao osobnim automobilom čakovečkih registarskih oznaka u vrijeme dok je u krvi imao prisutno 1,49 g/kg alkohola, gdje brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste (zavoj) te vidljivosti (noć), tako da vozilo može pravodobno zaustaviti pred svakom zaprekom koju, u konkretnim uvjetima, može predvidjeti. Zbog toga je u zavoju izgubio nadzor nad upravljanjem vozilom te je s vozilom sišao izvan kolnika, gdje je udario u zemljani nasip, nakon čega se vozilom vratio na kolnik i prevrnuo na krov.

Nekoliko sati kasnije u nedjelju, 28. srpnja oko 2 sata na rotoru kod Nedelišća (između Nedelišća i Čakovca), 38-godišnjak je upravljao osobnim automobilom varaždinskih registarskih oznaka u vrijeme dok je u krvi imao prisutno 1,46 g/kg alkohola, gdje brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste (raskrižje) te vidljivosti (noć), tako da vozilo može pravodobno zaustaviti pred svakom zaprekom koju, u konkretnim uvjetima, može predvidjeti. Zbog toga je dolaskom do raskrižja s kružnim tokom prometa izgubio nadzor nad upravljanjem vozilom te je s vozilom sišao izvan kolnika, gdje je vozilom udario u metalni stup javne rasvjete s betonskim postoljem, nakon čega se vozilo prevrnulo na krov u središnjem dijelu kružnog toka.

Oba vozača su vozilima hitne pomoći prevezeni u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje su zadržani na liječenju.

Vozači će biti prekršajno sankcionirani novčanom kaznom u iznosu do 1050 eura i 2 mjeseca zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije.

Nikad dosta opreza na društvenim mrežama

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Racunalna prijevara 2.jpg

Protiv nepoznatog počinitelja slijedi kaznena prijava općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela Prijevara i Nedozvoljena uporaba osobnih podataka

​U četvrtak, 25. srpnja 2024. godine 45-godišnjakinja je prijavila da je tijekom lipnja ove godine u jednoj grupi na društvenoj mreži Facebook naišla na “povoljan” oglas o iznajmljivanju apartmana u Crikvenici.

Kako joj se oglas učinio zanimljivim putem poruka ostvarila je kontakt s navodnim agentom koji iznajmljuje apartmane te je u dva navrata na brojeve računa koje je dobila uplatila novac. Nakon provedenih transakcija osoba ju je tražila da uplati i ostatak novaca na račun kada je posumnjala da nešto nije u redu. Kasnije su joj se obratile dvije osobe s upitom da li ona iznajmljuje apartmane te je shvatila da je „agent“ koristio njezinu osobnu iskaznicu, a koju je ona također prethodno proslijedila u cilju rezervacije apartmana.

Lažni agent iskoristio je njezine osobne podatke predstavljajući se kao da je ona kako bi postavio nove lažne oglase o iznajmljivanju apartmana.

Materijalna šteta se cijeni na nekoliko stotina eura.

Protiv nepoznatog počinitelja slijedi kaznena prijava općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela Prijevara i Nedozvoljena uporaba osobnih podataka.

Teške krađe i krađe tijekom proteklog vikenda

Slika /2023/Ilustracije nove Ford/Vozilo na brijegu.jpg

Protiv počinitelja zbog počinjenja kaznenih djela podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirana je jedna teška krađa u pokušaju i dvije krađe.

Izdvajamo pokušaj teške krađe u Goričanu i krađu u Mačkovcu.

U razdoblju od 22. do 26. srpnja u Goričanu, Ulici Stjepana Kiša nepoznati počinitelj je provalio u podrumske prostorije kuće, no iz prostorija nije ništa ukrao. Materijalna šteta učinjena oštećenjem iznosi nekoliko stotina eura.

Tijekom noći s 26. na 27. srpnja u Mačkovcu, Ulica Balogovec, iz dvorišta tvrtke nepoznati počinitelj je ukrao više komada vodoinstalacijskih metalnih elemenata čime je pričinio štetu u iznosu od više tisuća eura.

Protiv počinitelja zbog počinjenja kaznenih djela podnijet će se kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

(Nenad Risek)

Vezani članci

Komentirajte

Najnovije vijesti iz Međimurja