Međimurje Press
Policija

Osumnjičena četvorka u župnoj crkvi u Čakovcu nasilno otvorila sakralnu kasicu te ukrala novac

Protiv osumnjičenih zbog počinjena kaznenog djela teške krađe (čl. 229. st. 1. t.. 6. Kaznenog zakona), podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad četvoricom muškaraca u dobi  23, 27, 31, 32 godine, utvrđeno je kako su počinili kazneno djelo teške krađe.

Naime, sumnja se kako su u ponedjeljak, 30. listopada ove godine u ranim poslijepodnevnim satima u Župnoj crkvi sv. Nikole u Čakovcu, provalili u sakralnu kasicu iz koje je potom ukrali novac. Materijalna šteta procijenjena je na više desetaka eura.

Protiv osumnjičenih zbog počinjena kaznenog djela teške krađe (čl. 229. st. 1. t.. 6. Kaznenog zakona), podnijeta je kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Ujedno, trojica osumnjičenih muškaraca u dobi od 23, 27, 32 godine, višestruki povratnici u počinjenju kaznenih djela protiv imovine, predani su pritvorskom nadzorniku Policijske uprave međimurske.

Tijekom gašenja požara obiteljske kuće u Hlapičini pronađeno mrtvo tijelo 79-godišnjeg vlasnika

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/Image00128.jpg

O događaju je izviještena zamjenica nadležne državne odvjetnice koja je naložila obavljanje očevida na mjestu događaja te obdukciju mrtvog tijela

Jučer, 7. listopada oko 18:30 sati u Hlapičini izbio je požar u obiteljskoj kući, vlasništvo 79-godišnjaka. Tijekom gašenja požara u unutrašnjosti kuće vatrogasci su pronašli mrtvo tijelo vlasnika kuće.

Mrtvozorničkim pregledom na tijelu preminulog pronađene su opekline četvrtog stupnja, dok drugi tragovi nasilne smrti nisu pronađeni.

O događaju je izviještena zamjenica nadležne državne odvjetnice koja je naložila obavljanje očevida na mjestu događaja te obdukciju mrtvog tijela koje je potom prevezeno na Odjel patologije Županijske bolnice Čakovec.

Tijekom današnjeg prijepodneva na mjestu događa obavit će se očevid kako bi se utvrdio uzrok požara i druge relevantne okolnosti događaja.

Prometne preventivke u akciji „U zlatnim godinama – oprezni i sigurni u prometu“

Cilj akcije je da se preventivnim aktivnostima i edukacijom postignu učinci generalne prevencije, postizanje većeg stupnja sigurnosti u cestovnom prometu te da se podigne svijest o poštivanju prometnih propisa

U subotu, 5. listopada 2024. godine u Pribislavcu, u Ulici braće Radića, policijske službenice Postaje prometne policije Čakovec Karmen Tomašić i Ivana Poljak, provele preventivnu akciju „U zlatnim godinama – oprezni i sigurni u prometu“ koja je namijenjena osobama starije životne dobi.

Ispred zgrade općine, u Pribislavcu, vozilom Mobilnog preventivnog centra policije uspostavljen je informativni punkt kojeg su posjetile najviše osobe starije životne dobi s obzirom na to da je Udruga umirovljenika, podružnica Pribislavec, obilježavala Dan starijih osoba.

Posebna pažnja posjetiteljima posvećena je pridržavanju sigurnosnih pravila ponašanja u prometu i prometnih propisa na njima zanimljiv i prihvatljiv način (prelazak preko kolnika, nošenje reflektirajuće odjeće, vožnja biciklom po cesti, uporaba svjetala na biciklu i dr.), postupajući u skladu s policijskom etikom glede uljudnosti, profesionalnosti i taktičnosti.

Cilj akcije je da se preventivnim aktivnostima i edukacijom postignu učinci generalne prevencije, postizanje većeg stupnja sigurnosti u cestovnom prometu te da se podigne svijest o poštivanju prometnih propisa.

Umirovljenike se educiralo o važnosti poštivanja prometnih propisa i mogućim opasnostima u prometu na cestama te su aktivno raspravljali o tematici sigurnosti cestovnog prometa i njih kao sudionike u prometu.

Posjetiteljima je podijeljen promidžbeni materijal pribavljen od sredstava Vijeća za prevenciju Međimurske županije, Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, Savjeta za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije i Policijske uprave međimurske (reflektirajuće trakice, bljeskalice, reflektirajuće torbe i prsluci, privjesci) te informativni letci „Biciklisti, pažnja!“ i „Pješaci sigurno u prometu“.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Najnovije vijesti iz Međimurja