Međimurje Press
Policija

Policijske vijesti za ponedjeljak, 12. kolovoza 2024. godine

Lažnim ugovorima o povlaštenim štednjama s visokim kamatnim stopama 50-godišnjakinja oštetila deset osoba za 700 000 eura

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/euri 2.jpg

Osumnjičena se u svojstvu djelatnice, odnosno bivše djelatnice banke u Čakovcu, lažno predstavljala kao visokopozicionirana zaposlenica, a sve s ciljem da za sebe pribavi znatnu imovinsku korist

Temeljem zahtjeva nadležnog državnog odvjetništva, policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave međimurske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 50-godišnjakinjom zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prijevara i krivotvorenja isprava.

Naime, u razdoblju od travnja 2021. do svibnja 2024. godine osumnjičena se u svojstvu djelatnice, odnosno bivše djelatnice banke u Čakovcu, lažno predstavljala kao visokopozicionirana zaposlenica, a sve s ciljem da za sebe pribavi znatnu imovinsku korist. Tijekom spomenutog inkriminiranog razdoblja nudila je mogućnost ugovaranja povlaštenih štednji uz visoke kamatne stope, a kada su joj oštećeni povjerovali te joj predali novac, zadržala ga je za sebe. Ujedno, kako bi oštećene uvjerila te ih potom držala u zabludi kako se doista radi o depozitu i oročenju novca u banci, sačinila je lažne ugovore o oročenom depozitu.

Na opisani način osumnjičena je oštetila ukupno 10 osoba s područja Međimurske, Varaždinske i Zagrebačke županije za iznos nešto veći od 700 000 eura.

Protiv osumnjičene 50-godišnjakinje zbog počinjenja kaznenih djela prijevara i krivotvorenja isprava, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Osumnjičena se trenutno nalazi u istražnom zatvoru zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju.

Ovo kriminalističko istraživanje nastavak je istraživanja kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, o čemu smo izvijestili priopćenjem iz lipnja ove godine pod naslovom Bankarice lažnim štednjama oštetile banku za gotovo 2 milijuna eura.

Tijekom prošlotjednog nadzora brzine utvrđeno 178 prekršaja nepropisne brzine kretanja

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Akcija brzina.jpg

Najveća izmjerena brzina kretanja vozila od 210 km/h izmjerena je na autocesti A4 (Goričan – Zagreb) u visini naselja Sveti Križ, gdje je ograničenje brzine 130 km/h

Policijski službenici svih policijskih postaja Policijske uprave međimurske od 5. do 11. kolovoza proveli su aktivnosti iz akcije “Nadzor brzine”.

Tijekom akcije utvrđeno je ukupno 264 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:
– 178 prekršaja nepropisne brzine kretanja i to;
– tri prekršaja prekoračenja brzine kretanja u naselju koja je do 10 km/h veća od dopuštene,
– 109 prekršaja prekoračenja brzine kretanja u naselju koja je od 10 do 20 km/h veća od dopuštene,
– 51 prekršaja prekoračenja brzine kretanja u naselju koja je od 20 do 30 km/h veća od dopuštene,
– 10 prekršaja prekoračenja brzine kretanja u naselju koja je od 30 do 50 km/h veća od dopuštene,
– tri prekršaja prekoračenja brzine kretanja izvan naselja koja je od 30 do 50 km/h veća od dopuštene,
– dva prekršaja prekoračenja brzine kretanja izvan naselja koja je za više od 50 km/h veća od dopuštene,
– sedam prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola,
– prekršaj nepropisnog kretnja vozilom (proklizavanje kotača – “startanje”),
– pet prekršaja nepropisnog zaustavljanja i parkiranja,
– prekršaj nepostupanja po znaku policijskog službenika,
– osam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme vožnje,
– tri prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom,
– četiri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje,
– jedan prekršaj upravljanja motornim vozilom za vrijeme zabrane upravljanja,
– 27 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i
– 29 ostalih prekršaja.

Najveća izmjerena brzina kretanja vozila u naseljenom mjestu od 89 km/h izmjerena je u Podbrestu, Ulici Marka Kovača. Na tom dijelu prometnice ograničenje brzine je 40 km/h. Prekršaj prekoračenja brzine kretanja utvrđen je u srijedu, 7. kolovoza u 11:24 sati, kod 22-godišnje vozačice osobnog automobila, čakovečke registarske oznake.

Najveća izmjerena brzina kretanja vozila izvan naseljenog mjesta od 210 km/h izmjerena je na autocesti A4 (Goričan – Zagreb) u visini naselja Sveti Križ, gdje je ograničenje brzine 130 km/h. Prekršaj prekoračenja brzine kretanja utvrđen je u utorak, 6. kolovoza u 16:20 sati, kod 30-godišnjeg vozača osobnog automobila, varaždinskih registarskih oznaka.

(Radovan Gačal)

Vezani članci

Komentirajte

Najnovije vijesti iz Međimurja