Međimurje Press
Policija

Trojica muškaraca pokušala spriječiti policijske službenike u privođenju 25-godišnjaka koji je u ugostiteljskom objektu narušavao javni red i mir

Protiv trojice muškaraca u dobi od 22, 24 i 27 godina zbog počinjenja kaznenog djela prisile prema službenoj osobi u pokušaju, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

U subotu, 26. listopada oko 1 sat poslije ponoći u ugostiteljskom objektu u Čakovcu, Zrinsko-frankopanskoj ulici, pod utjecajem alkohola javni red i mir narušavao je 25-godišnjak tako što je vikao i galamio te pritom naguravao ostale goste. Nakon što je počinitelj uhićen, čakovečki policajci smjestili su ga u službeni automobil kako bi ga priveli u policijsku postaju.

U tom trenutku ispred policijskog automobila stao je 22-godišnjak i tako pokušao spriječiti njegovo privođenje u policijsku postaju. Pritom je 22-godišnjak raznim pogrdnim riječima vrijeđao policijske službenike. Unatoč izdanim upozorenjima i naredbama policijskih službenika 22-godišnjak se nije htio maknuti zbog čega su nad njim uporabljena sredstva prisile. Tijekom uporabe sredstava prisile 22-godišnjak je pružao aktivni otpor i pritom je odgurnu policijskog službenika, a zatim ga pokušao srušiti na tlo. Istovremeno policijskom službeniku s leđa prišli su 24-godišnjak i 27-godišnjak, te ga povlačenjem za ruke pokušavali spriječiti u obavljanju službene radnje. Nakon što su se u postupanje uključili redari iz spomenutog ugostiteljskog objekta i drugi policijski službenici, 24-godišnjak i 27-godišnjak uz uporabu su sredstava prisile uhićeni i privedeni u policijsku postaju.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjima nad trojicom muškaraca u dobi od 22, 24 i 27 godina utvrđeno je kako su počinili kazneno djelo prisile prema službenoj osobi u pokušaju, te će se protiv njih podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Ujedno, protiv 25-godišnjaka zbog počinjenja prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, te 22-godišnjaka zbog počinjenja prekršaja iz članka 17. istog Zakona, podnijet će se optužni prijedlozi Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Najnovije vijesti iz Međimurja