18.4 C
Čakovec
1. listopada 2024
Međimurje Press
Policija

Vijesti Pu međimurske

Posjet Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec  policijskoj upravi

Veliku pozornost učenika privukao je pas Loka, čiji rad je prezentirao vodič službenog psa, Službe kriminalističke policije

U ponedjeljak, 30. rujna 2024. godine, učenici i odgojno obrazovno osoblje Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, posjetili su Policijsku upravu međimursku gdje ih je primila voditeljica poslova prometne policije, Službe za javni red i sigurnost, Alenka Hošnjak. Navedeni posjet nastavak je suradnje akcije „Poštujte naše znakove“ i „Sigurno u školu s HAK-om“, koja je provedena dana 19. rujna 2024. godine na Trgu Republike u Čakovcu, gdje su učenici bojali bojanke koje su za njih pripremili profesorica i učenici Graditeljske škole Čakovec. Radovi su izloženi u sportskoj dvorani u kojoj ih je policijski službenik za specijalističko obrazovanje Miljenko Krušelj, upoznao sa sportskim programom koji policijski službenici prolaze u sklopu obuke.

 

Nakon obilaska sportske dvorane, policijski službenik za poslove prometne policije Kristijan Trupković i policijska službenica za preventivu u cestovnom prometu Karmen Tomašić, upoznali su ih s vozilima i opremom koju policija koristi u svom radu, gdje su im najviše pozornosti privukli službeni motocikli i policijski službenici-motociklisti, Branimir Leko i Neven Ceilinger koji su ih upoznali s uređajima i opremom koju koriste prilikom nadzora cestovnog prometa na motociklima. Učenicima je prezentiran rad Mobilnog preventivnog centra policije kao i policijska vozila i plovila.

Veliku pozornost učenika privukao je pas Loka, čiji rad je prezentirao vodič službenog psa, Službe kriminalističke policije.

Posjet je završio fotografiranjem ispred zgrade Policijske uprave međimurske i podjeli poklona Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, nakon čega su se učenici puni pozitivnih dojmova uz pratnju nastavnog osoblja uputili prema školi.

Ovim putem zahvaljujemo učenicima, ravnateljici i nastavnom osoblju Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, na likovnim radovima koje su nam izradili te na prekrasnom zajedničkom druženju!

I naravno sve ih pozivamo na druženje na Sajmu sigurnosti i prevencije koji će se održati u petak, 4. listopada 2024. godine na prostorima SRC „Mladost“, a u slučaju lošeg vremena u dvorani Graditeljske škole Čakovec.

Prije početka pretrage 33-godišnjak dragovoljno predao nekoliko kilograma marihuane

Protiv 33-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, podnijet će se kaznena prijava nadležnom držanom odvjetništvu

Temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave međimurske u nedjelju, 29. rujna u Lopatincu, pretražili su dvorište i prostorije obiteljske kuće kojima se koristi 33-godišnjak.

Prije početka pretrage 33-godišnjak je na zahtjev policijskih službenika dragovoljno predao:
– 36 komada biljaka Indijke konoplje (marihuana) s cvjetnim vrhovima,
– 2 498 grama sasušenih biljka Indijske konoplje (marihuana),
– sedam grama droge hašiš,
– 23 komada PVC vrećica ispunjenih s cvjetnim vrhovima biljke Indijske konoplje (marihuana), ukupne mase 3 256 grama,
– sedam komada PVC vrećica ispunjenih s cvjetnim vrhovima biljke Indijske konoplje (marihuana), ukupne mase 1 618 grama,
– sedam komada biljaka u rastu Indijske konoplje (marihuana) visina od 100 do 170 cm,
– PVC vrećica ispunjena drogom amfetamin, ukupne mase osam grama,
– osam tableta droge MDMA,
– aluminijski smotuljak ispunjen s četiri komada papirnatih listića droge LSD,
– digitalna vaga za precizno mjerenje i uređaj za vakuumiranje s pripadajućim folijama i vrećicama  te
– digitalni mjerač vlage i temperature.

Protiv 33-godišnjaka zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, podnijet će se kaznena prijava nadležnom držanom odvjetništvu.

Nenad Risek

Vezani članci

Komentirajte

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

Najnovije vijesti iz Međimurja