Međimurje Press
Policija

Vijesti Pu međimurske za protekli vikend

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Policija3.jpg

Evidentirane su četiri prometne nesreće u kojima nije bilo ozlijeđenih sudionika

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirane su četiri prometne nesreće, i to sve s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
– nepoštivanje prednosti, četiri prometne nesreće,
– ostalo, jedna prometna nesreća,

Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod dvojice vozača, a najveća koncentracija od 1,12 g/kg utvrđena je kod 27-vozača radnog stroja (kombajna). Spomenuti vozač skrivio je prometnu nesreću koja se dogodila u subotu, 7. rujna nešto prije 19 sati u Čakovcu, na raskrižju ulica Jurja IV. Zrinskog i dr. Rudolfa Horvata.

U trenutku nesreće 27-godišnjak pod utjecajem alkohola (1,12 g/kg) upravljao je radnim strojem (kombajnom), čakovečke registarske oznake, Ulicom Jurja IV. Zrinskog. Dolaskom do raskrižja s Ulicom dr. Rudolfa Horvata, koja je prometnim znakom označena kao cesta s prednošću prolaska, ušao u raskrižje zadržavajući smjer kretanja, bez da je prethodno propustio sva vozila koja se kreću tom cestom. Uslijed opisane situacije u prednji lijevi kotač radnog stroja, prednjim dijelom udario je osobni automobila, čakovečkih registarskih oznaka, kojim je kolnikom Ulice dr. Rudolfa Horvata, upravljao 41-godišnjak. U prometnoj nesreći nitko od sudionika nije ozlijeđen. Provjerom putem evidencije registracije vozila i prometnih dozvola utvrđeno je kako je radnom stroju (kombajnu) isteklo važenje prometne dozvole za više od 15 dana (istek početkom srpnja 2024.), dok 27-godišnji vozač kod sebe nije imao vozačku dozvolu.

Zbog počinjena nekoliko prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 27-godišnji vozač kažnjen je novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 1 300 eura, uz izricanje zabrane upravljanja vozilima G kategorije (radni strojevi) u trajanju od tri mjeseca.

Teške krađe i krađe tijekom proteklog vikenda

Slika /2023/Ilustracije nove Ford/Vozilo na brijegu iznad naselja krupan kadar.JPG

Evidentirane su dvije krađe te jedna teška krađa

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su dvije krađe te jedna teška krađa. Izdvajamo krađu novčanika u Čakovcu.

U petak, 6. rujna u poslijepodnevnim satima u trgovini odjećom u Ulici kralja Tomislava, nepoznati počinitelj iskoristivši kraću odsutnost 60-godišnje vlasnice, iz torbe koja se nalazila na stolu pokraj registar blagajne, ukrao je novčanik s novcem, bankovnim karticama i osobnim dokumentima. Materijalnu štetu vlasnica je procijenila na više stotina eura.

Protiv počinitelja zbog počinjenja kaznenog djela krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U Kuršancu i Paragu puštali glasnu glazbu te ostali bez zvučnika i zaradili prekršajne prijave

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/ZVUČNICI.JPG

Čakovečki policajci oduzeli su zvučnike te će protiv 19-godišnjaka i 51-godišnjakinje zbog počinjenja prekršaja narušavanja javnog reda i mira, podnijeti optužne prijedloge Općinskom sudu u Čakovcu

U petak, 6. rujna nešto prije 23 sata u Kuršancu, Prvomajskoj ulici, pod utjecajem alkohola javni red i mir narušavao 19-godišnjak tako što je na dvorištu kuće putem prijenosnog zvučnika puštao glasnu glazbu te je time uznemiravao sumještane.

Dan kasnije, 7. rujna oko 16 sati u Paragu, na dvorištu kuće javni red i mir narušavala je 51-godišnjakinja tako što je putem prijenosnog zvučnika puštala glasnu glazbu te je time uznemiravala susjede.

Čakovečki policajci oduzeli su zvučnike te će protiv 19-godišnjaka i 51-godišnjakinje zbog  počinjenja prekršaja iz čl. 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, podnijeti optužne prijedloge Općinskom sudu u Čakovcu (Prekršajni odjel).

Tijekom akcije “Alkohol” utvrđeno 17 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/IMG_2961.JPG

Najveća koncentracija alkohola od 1,51 g/kg utvrđena je kod 75-godišnjeg vozača osobnog automobila

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u noći sa subote na nedjelju, 7./8. rujna od 22 do 4 sata proveli su aktivnosti iz akcije “Alkohol”.

Tijekom akcije utvrđeno je 17 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:
– četiri prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, i to:
– iznad 1 do 1,5 g/kg – tri prekršaja,
– iznad 1,5 g/kg – jedan prekršaj,
– šest prekršaja nepropisne brzine kretanja u naselju,
– prekršaj nepropisnog pretjecanja i obilaženja,
– prekršaj nepropisne uporabe svjetala u prometu i
– pet ostalih prekršaja.

Najveća koncentracija alkohola od 1,51 g/kg utvrđena je u nedjelju, 8. rujna 15 minuta nakon ponoći u Čakovcu, Zagrebačkoj ulici kod 75-godišnjeg vozača osobnog automobila.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Najnovije vijesti iz Međimurja