Međimurje Press
Zdravlje

Međimurski slatkiši održali akciju uz Dan dijabetesa

Udruga roditelja djece oboljele od dijabetesa Međimurski slatkiši održali su u subotu, u centru Čakovca, akciju povodom nedavnog Svjetskog dana šećerne bolesti. U ovoj godini Svjetska zdravstvena organizacija naglasak kampanje usmjerava prema prepoznavanju rizika od razvoja šećerne bolesti tipa 2 kako bi se spriječio ili usporio razvoj komplikacija, kao i važnosti pristupa informacijama i pravodobnom početku liječenja.

Međimurski slatkiši aktivna su udruga koja provodi i projekte financirane iz europskih fondova, a i ova tradicionalna akcija vezana uz Svjetski dan šećerne bolesti usmjerena je senzibilizaciji javnosti na potrebe osoba oboljelih od dijabetesa, osobito djece.

U suradnji s Općinom Nedelišće u sklopu EU projekt “Zdrovje prije sega” Igor Šegović dr.med., održao je predavanje na temu “Prevencija pretilosti i bolesti”, dok su volonteri Srednje škole Čakovec mjerili šećer i krvni tlak.

Subotnju akciju podržao je i zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec koji je rekao kako nas ovakve akcije podsjećaju na važnost redovitih pregleda i promicanja zdravog načina života kako bismo smanjili rizik od dijabetesa i poboljšali kvalitetu života.

Akcija je završila “balansiranjem” plavim balonima kao podrška svim oboljelim od šećerne bolesti koji obavljaju svakodnevne aktivnosti 24 sata na dan 365 dana u godini, što nije nimalo lako.

Fotografije: Međimurski Slatkiši

(mž)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja