Međimurje Press
Županija

Graditeljska škola u Čakovcu obilježila Dan ružičastih majica

Veljača je mjesec u kojem se provode i preventivne, edukativne akcije vezane uz Dan ružičastih majica – simbola suzbijanja vršnjačkog nasilja. U mnogim školama diljem Međimurja, obilježava se ovaj dan, s ciljem podizanja svijesti među učenicima o važnosti tolerancije, razumijevanja i prihvaćanja.

Nakon što je akcija u Dječjem vrtiću Suncokret u Strahonincu održana prošlog tjedna, policijski službenici za prevenciju Policijske uprave međimurske edukativno-preventivni program organizirali su danas i u suradnji s Graditeljskom školom Čakovec.

Dan ružičastih majica potekao je iz Kanade, nakon što je u jednoj tamošnjoj školi kolektiv konstruktivno i mudro prekinuo psihičko maltretiranje učenika. Tada su učenici  – u znak solidarnosti sa zlostavljanim dječakom – nosili ružičaste majice, što je ubrzo postalo simbolom borbe protiv vršnjačkog nasilja u cijelom svijetu.

Svi sudionici današnje preventivne akcije naglasili su da je svaki javni govor o važnosti suzbijanja vršnjačkog nasilja važan, te da među djecom i mladima treba uporno širiti vjeru u solidarnost kao moćno oružje u borbi protiv mnogih prijetnji koje se mogu pojaviti u zajednici.

Programu u Učeničkom domu Graditeljske škole Čakovec prisustvovala je pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije Nives Kolarić Strah te gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini.

(mž)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja