Međimurje Press
Najave

Najave događanja u Prelogu od 28.02. – 06.03.

DOM KULTURE – FILMSKI PROGRAM

  • 2. I 3.3.2024., SUBOTA I NEDJELJA U 17 SATI

  • Škola čarobnih životinja 2 (Die Schule der magischen Tiere 2)

Fantazija, obiteljski; Uloge/Glasovi: Rina Radmilov, Marta Simikić, Lora Simikić, Jan Kovačić, Goran Malus, Noa Zelenko, Dražen Bratulić, Lana Blaće, Jadranka Krištof, Goran Vrbanić, Darko Janeš, Ana Ćapalija, Kristina Habuš, Nikola Nedić, Emina Pršić

Ida i Benni pohađaju školu Winterstein, koja nije obično mjesto, i moraju se udružiti sa svojim čarobnim životinjskim prijateljima kako bi riješili zagonetku tajanstvenih rupa koje se pojavljuju na školskom imanju. Kazališne probe za veliku obljetnicu škole: Za redateljicu Idu dodjela uloga postaje tour de force jer vođa bande Helene preuzima glavnu ulogu za sebe, iako je sramežljiva Anna-Lena je skriveni talent – ​​kojeg ona skriva kako bi izbjegla rizik svojeg prijateljstva s Helene. Njezina čarobna životinja Caspar pomaže joj s trikom i sada se Anna-Lena mora natjecati protiv svoje prijateljice. Štoviše, Ida se također bori s Helene zbog Joa – Joina čarobna životinja, drski pingvin Juri, stvara još veći kaos. Kad se predstava uskoro otkaže jer se u školskom dvorištu pojave čudne rupe, čarobna zajednica mora ostati zajedno.

  • 2. I 3.3.2024., SUBOTA I NEDJELJA U 19 SATI

  • Dina: Drugi dio (Dune: Part Two)

Akcija, drama, avantura; Uloge: Florence Pugh, Rebecca Ferguson, Timothée Chalamet, Zendaya, Austin Butler

Adaptacija znanstveno-fantastičnog klasika Franka Herberta i nastavak znanstveno-fantastičnog spektakla okuplja spektakularnu A listu glumaca. Radnja nastavlja putovanje Paula Atreidesa, sada ujedinjenog s Chani i Fremenima, dok je na ratnom putu osvete protiv onih koji su uništili njegovu obitelj. Suočen s izborom između ljubavi svog života i sudbine poznatog svemira, nastoji spriječiti užasnu budućnost koju samo on može predvidjeti.

DOGAĐANJA

  • 29.02.2024., ČETVRTAK U 9 SATI, PREDAVANJE O STARENJU

Grad Prelog u suradnji sa Udrugom umirovljenika Prelog organizira, u četvrtak 29. veljače, s početkom u 9 sati, predavanje doktora Ive Belana “Kako najefikasnije usporiti proces starenja”. Dr. Ivo Belan završio je Medicinski fakultet u Zagrebu, a kao liječnik radio je u Pakracu, Engleskoj i Libiji. Angažiran je na području zdravstvene edukacije putem pisanja u medijima i održavanja popularnih predavanja. Znanost o starenju otkrila je u zadnjih desetak godina više znanstvenih činjenica, nego u zadnjih pet stoljeća, te će pravo ta nova saznanja prezentirati dr. Belan. Predavanje će se održati u prostoru Multimedijalne dvorane Muzeja Croata insulanus Grada Preloga, a namijenjen je prvenstveno umirovljenicima, ali i predstavnicima svih dobnih skupina.

  • 02.03.2024., SUBOTA U 18 SATI, PRIREDBA „CIRKOVLJANSKO PROLJEĆE“

U organizaciji Mjesnog odbora Cirkovljan, u prostoru Društvenog doma u Cirkovljanu, održat će se, u subotu 2. ožujka, s početkom u 18 sati, zanimljiva priredba pod nazivom „Cirkovljansko proljeće“. Publici iz Cirkovljana, ali i svim znatiželjnicima predstavit će se članovi Kulturne udruge Seljačka sloga iz Preloga, njihova dječja skupina, sa scenskim prikazom „Kak si, tak i mi“, autorice Suzane Lacković. Predstavit će se također i članovi Tamburaškog orkestra Osnovne škole Prelog, kao i učenici četvrtog razreda Područne škole Cirkovljan. Proljeće stiže, uz pjesmu, ples i glumačke nastupe malih glumaca i glazbenika koji će vas sigurno razveseliti.

  • 03.03.2024., NEDJELJA, SAJAM RABLJENE ROBE U PRELOGU

Prostor Tržnice Prelog ispunit će i prve nedjelje u mjesecu ožujku, Sajam rabljene robe. Prije nekoliko godina, u Prelogu, na prostoru Tržnice Prelog, pokrenut je Sajam rabljene robe. Nakon duge pauze, Sajam rabljene robe se vratio na Tržnicu Prelog u prosincu 2022. godine. Sajam se održava kroz cijelu godinu svake prve nedjelje u mjesecu, u vremenu od 8 do 13 sati. Pridružite se, prodajući nešto od onoga što vam je višak u kućanstvu ili jednostavno dođite, pogledajte i kupite nešto korisno. Po povoljnim cijenama ovdje će se sigurno moći nabaviti dobro očuvana odjeća i obuća, kao i igračke, knjige, nakit i kućne potrepštine te brojne druge zanimljive i nekome sigurno potrebne stvari. Novo ovogodišnje druženje na Tržnici Prelog, zakazano je za nedjelju, 3. ožujka 2024. godine.

  • 06.03.2024., SRIJEDA U 18 SATI, IZLOŽBA UZ MEĐUNARODNI DAN ŽENA

Muzej Croata insulanus Grada Preloga poziva kreativne žene da svoje radove predstave na izložbi uoči Dana žena, 6. ožujka 2024. (srijeda) u 18 sati u Muzeju Croata insulanus Grada Preloga. Radove raznih tehnika, materijala i likovnih izričaja možete donijeti u Muzej Croata insulanus Grada Preloga, 4. i 5. ožujka od 10 do 15 sati. Uz radove je obavezno priložiti podatke: ime i prezime te broj telefona/mobitela. Ukoliko želite postaviti pitanje vezano uz izložbu, možete to učiniti na brojeve 645-404 i 0993483009 ili e-mail: muzej@prelog.hr .

Prilika je to za afirmiranje, poticanje i prezentiranje kreativnog i likovnog izražavanja, te razmjenu iskustva, samostalno ili unutar udruge, kao i predstavljanje Muzeja kao mjesto susreta, okupljanja, druženja, mjesto prikupljanja novih znanja o umjetnosti i kulturi. U programu otvorenja izložbe sudjelovat će članice Književnog kruga Prelog.

NAJAVE

  • 09.03.2024., SUBOTA U 10 SATI, IZOBRAZBA ZA POLJOPRIVREDNIKE

Učilište Imperium Gorana, u suradnji s Gradom Prelogom, organizira izobrazbu o sigurnom rukovanju i primjeni pesticida. Izobrazba će se održati u subotu, 9. ožujka, s početkom u 10 sati, u prostoru Doma kulture Grada Preloga. Svi zainteresirani mogu se javiti, predbilježiti i saznati sve potrebne informacije na broj telefona: 099/210-9835. Grad Prelog će, kao i u ranijim prilikama, sufinancirati polaznike sa svojeg područja.

  • 10.03.2024., NEDJELJA U 17 SATI, KONCERT „PRELOG SVOJIM ŽENAMA“

Međunarodni dan žena u Prelogu, već tradicionalno će se obilježiti uz koncert „Prelog svojim ženama“, koji organizira Pjevački zbor Grada Preloga. Ove će se godine koncert održati u nedjelju, 10. veljače, s početkom u 17 sati, u prostoru Doma kulture Grada Preloga. Gosti Pjevačkog zbora Grada Preloga biti će mlada glazbenica Eva Petković, glazbeni sastav kojeg čini muška trojka: Darko Golubić, Krunoslav Lajtman i Damir Rodiger te plesna skupina Plesnog studia Korak. 8. ožujka, Međunarodni dan žena, je zapravo borba za ravnopravnost koja se ne smije svesti na samo jedan dan u godine. Obilježava se diljem svijeta, ove godine slavi 114. rođendan, a dom su mu Sjedinjene Američke Države. Naravno, riječ je o Međunarodnom danu žena koji je sve od 1909. pa do danas sinonim za globalno zalaganje za jednakost i ravnopravnost žena u društvu, kao i ukazivanje na sva njihova postignuća. Ulaz na koncert je slobodan, a sve pripadnice ljepšeg sloma očekuje i mali poklon na ulazu u Dom kulture.

  • 11.03.2024., PONEDJELJAK U 18 SATI, KAZALIŠNA DJEČJA PREDSTAVA

U Domu kulture Grada Preloga možete, u ponedjeljak 11. ožujka, s početkom u 18 sati, pogledati predstavu Kazališta Prijatelji, pod nazivom „Tratinčica i čudesna vrtićka krema“. Jedan od ključnih trenutaka u odrastanju i socijalizaciji malog djeteta je prvi dan odlaska u vrtić, koji čak i u najbezbolnijim varijantama teško prolazi bez straha i plača. Na jednoj lijepoj rascvjetanoj livadi Tata Tratinčkec i njegova kći mala Tratinčkica, u ranu zoru dok još ima rose za doručak polako se bude. Kao i svako jutro odrade tjelovježbu i doručkuju. Trebao bi to biti sasvim običan dan na livadi, ali sve prekida telefonski poziv mama Tratinčkonje: ona ih upozorava da Tratinčkica danas mora ići prvi dan u vrtić! Tratinčkica se jako boji odlaska u vrtić i žestoko se svađa sa tatekom! Ona je uvjerena da je njezina teta odgajateljica u vrtiću strašan cvijet koji ne voli male cvjetiće. Kad konačno krenu u vrtić Tratinčkica putem pobjegne tati i sakrije se. Tatek Tratinčkec sam dođe u vrtić i teti Jeleni Tratinčici ispriča svoj problem. Teta Jelena mu savjetuje da Tratinčkici pročita slikovnicu „Tratinčica i čudesna vrtićka krema“. Tatek Tratinčkec tako i napravi i u Tratinčkici se probudi znatiželja: kakva je to čudesna vrtićka krema? Pristane otići u vrtić gdje uz pjesmu i ples upoznaje tetu Jelenu Tratinčicu i čarobna svojstva vrtićke kreme koja može uljepšati svaki dan. Autori predstave su Jelena Premec i Hrvoje Zalar, redatelj Hrvoje Zalar, a na pozornici Doma kulture glumit će Anja Đurinović, Vini Jurčić i Hrvoje Zalar. Predstava je namijenjena djeci vrtićke i predškolske dobi, a sufinancirana je sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Cijena ulaznice: 4 eura

(žs)

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja