Međimurje Press
Općine

U Strahonincu potpisan ugovor za izgradnju pješačkih staza!

U općini Strahoninec nakon provedenog otvorenog postupka javne nabave, izabran je izvođač te je danas potpisan Ugovor za izgradnju pješačkih staza u ulicama Prvomajska, Marka Kovača i Odvojak Marka Kovača

Početak radova predviđen je za početak travnja, a rok za završetak je pet mjeseci od uvođenja u posao. Ugovor su potpisali u ime izvođača predsjednika uprave Tegra d.o.o. Ivan Kolarić i načelnik Franjo Lehkec u ime naručitelja Općine Strahoninec. Sveukupna vrijednost projekta je 804.243,75 kuna, od čega 300.000,00 kn sufinancira LAG Međimurski doli i bregi iz mjere 7.4.1.

“Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”, dok ostatak od 504.243,75 sufinancira Općina Strahoninec.

Završetkom radova na rekonstrukciji plinovoda, u spomenutim ulicama, stekli su se uvjeti za izgradnju pješačkih staza. Pješačka staze s betonskim rubnjacima, uz izgrađenu novu javnu rasvjetu, dodatno će povećati sigurnost pješaka u prometu. Ova činjenica posebno nam je bitna jer ovim ulicama prolazi najveći broj djece na putu do škole – poručio je načelnik Franjo Lehkec.

Josip Šipek

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja