Međimurje Press
Županija

Otvorena sjednica Koordinacija županijskih savjeta mladih Hrvatske

U velikoj vijećnici Međimurske županije večeras je svečano otvorena 20. sjednica Koordinacije županijskih
savjeta mladih Republike Hrvatske. Tijelo koje povezuje kapacitete mladih Hrvatske, te  harmonizira njihov rad u cilju povećanja uključenosti mladih u kreiranje i implementaciju regionalnih politika, uz podršku Hrvatske zajednice županija. Dvadeseta sjednica Koordinacije savjeta mladih odvijat će do 12. do 14. siječnja u Čakovcu.

Kratko su se novinarima obratili predsjednica Savjeta mladih Međimurske županije Anamarija Babić, Željko Romić glavni tajnik Koordinacije županijskih savjeta mladih Hrvatske te Sonja Tošić Grlić pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Međimurske županije, domaćin ove Koordinacije. Mlade je pozdravila i saborska zastupnica dr. Andrea Marić.

Koordinacija je zahvalila Međimurskoj županiji na gostoprimstvu. Ovo okupljanje je novo učenje i praksa kao i u svim dosadašnjim susretima, gdje mladi razmjenjuju iskustva, ali i vide razlike sredina u kojima žive. Jedan od tema je i Analiza i dopuna izmjene Zakona po preporukama Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Također, raspravljat će i o mentalnom zdravlju mladih nakon korone, ali i obrazovanju mladih, posebno srednjoškolaca i njihova mobilnost.

Međimurska županija mladima će dati informacije o svim segmentima života i financiranja srednjoškolske populacije. Posjetiti će REDEU, Metalsku jezgru, Veleučilište, TIC. Zadnjeg dana susreta predviđen je izlet Međimurjem.

(rd)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja