Međimurje Press
Županija

Župan Posavec obišao dežurne službe i na novogodišnje jutro!

Kao i svakog dana, i tijekom novogodišnje noći dežurne službe pazile su na sigurnost građana Međimurske županije. Među njima su djelatnici Policijske uprave Međimurske, Javne vatrogasne postrojbe Čakovec, Ravnateljstva civilne zaštite – Služba civilne zaštite Čakovec Županijski centar 112, Zavoda za Hitnu medicinu Međimurske županije i Županijske bolnice Čakovec, koje su obišli gradonačelnica grada Čakovca i zamjenik župana Međimurske županije.

Poštujući njihov zahtjevan, ali plemeniti posao u novogodišnje jutro novu smjenu dočekao je župan Međimurske županije Matija Posavec, koji je obišao Županijski centar 112, operativno komunikacijski centar Policijske uprave Međimurske i Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije.

Županijski centar 112 zabilježio je nešto više poziva od uobičajenih, no svi su proslijeđeni nadležnim službama, a ozbiljnijih intervencija nije bilo. Riječ je o ukupno 55 poziva, od čega 27 namjenskih i 28 nenamjenskih poziva, što je značajno manje u odnosu na isto vrijeme prošle kada je primljeno 73 poziva. Tijekom 2023. godine, Centar 112 primio je ukupno 21.977 poziva, što je 60 poziva dnevno, no svega ih je 8.796 ili 24 poziva dnevno bilo namjenskih, pa je iskoristivost broja 112 tijekom protekle godine bila 40%. Od ukupnog broja poziva bilježimo 2.934 poziva više nego 2022. godine, odnosno 1.224 namjenskih poziva više“, rekao je Božidar Herman, dežuran tijekom novogodišnjeg jutra.

U Policijskoj upravi Međimurskoj istaknuli su kako je novogodišnja noć bila jedna od mirnijih u proteklih nekoliko godina, te osim uobičajenih intervencija nisu zabilježene prometne nesreće, ni događaji s težim posljedicama.

U Zavodu za hitnu medicinu novogodišnja je noć također protekla uobičajeno. Sveukupno je tijekom posljednjeg dana stare godine i u novogodišnjoj noći zabilježeno 70-tak poziva na koje su djelatnici Hitne reagirali aktivnostima i intervencijama na terenu.

Župan Međimurske županije Matija Posavec zahvalio je svima na dosadašnjem radu te je pohvalio brz, efikasan i plemenit posao svih djelatnika koji su bili uključeni u rad službi u proteklih 24 sata, ali i svih koji svakodnevno rade na sigurnosti i čuvanju javnog reda i mira naših stanovnika, te im poželio puno zdravlja, osobne sreće i uspjeha u 2024. godini.

(mž)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja