Međimurje Press
Komentari Turizam

Međimurje kraj koji uvijek ugodno iznenadi!

Subotu popodne odlučili smo posjetiti Centar za posjetitelje „Med dvemi vodami“. Na facebooku sam pročitala nešto o tome, no uvijek je doživljaj uživo onaj koji se trajno pečati u nama.

Nisam točno imala predožbu o čemu se zapravo radi i samim dolaskom prostor nije odavao dojam da se ovdje krije pravi međimurski biser prirode. Sve je bilo tiho. Na prakiralištu tek nekoliko automobila. Uputili smo se do ulaznih vratiju i misli da nema nikoga. Bili smo glasni pa su nas djevojke iznutra čule i otvorile vrata.

Sara se predstavila kao naš vodič i krenuli smo u obilazak. Iako mlada, Sara nas je veoma profesionalno provela kroz Centar, počevši od brvnare i priči o hrastu Adamu, povijesnim detaljima o međimurskim hrastovim šumama, sve do spajanja rijeke Mure i Drave u Legradu. Sve je to premašilo moja očekivanja. Bila sam više nego ugodno iznenađena.

Živiš u Međimurju, a toliko toga ne znaš o svom kraju. Znaš ponešto, ali kad ti netko sve to, pa i više, stručno prezentira riječima pretočenim u zanimljive priče, pa slikovito prikaže izvanredno osmišljenim videima, zvukovima, slikama, osjetiš se sretnim što si saznao nešto novo ili produbio znanje o postojećem. Čak i probao nešto novo. Ako niste znali kako zvučite kao patka, možete to isprobati u ovom Centru.

Kao što možete uživati u predivno osmišljenom prirodoslovnom muzeju koji priča svoju priču o međimurskim ljepotama uz rijeku Muru. Danas je važno čuvati i očuvati prirodu. Boravak u njoj ne samo da nam pokazuje sve ljepote flore i faune nekog kraja, nego nas psihički jača i uravnotežuje. No da bi prirodu mogli zaštiti nije dovoljno da je samo volimo, već moramo raspolagati i znanjem o njoj. Stoga je ovo mjesto u središtu Križovca idealno za sve ljubitelje prirode. Također i mjesto u koje ćete rado povesti nekog vašeg posjetitelja i pokazati mu kakve se sve ljepote kriju u Regionalnom parku Mura-Drava.

Nije sve u moru. Ima nešto i u Međimurju!

Tekst i foto:

Vesna Janković

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja