Međimurje Press
EU

Međimurska u promatračkoj misiji Europskog parlamenta za predsjedničke izbore u Crnoj Gori

Zastupnica Sunčana Glavak do 20. ožujka boravi u Crnoj Gori kao članica promatračke misije Europskog parlamenta za predsjedničke izbore koji se u nedjelju održavaju u toj zemlji.

“Proteklih nekoliko godina svjedočimo blagom usporavanju napretka Crne Gore na njezinu europskom putu, no s druge strane vidimo snažnu podršku crnogorskih građana u kontekstu ulaska zemlje u EU, koja je iznimno bitna u ovim trenucima. Zato želim istaknuti koliko će biti važno da Crna Gora nakon ovih izbora odlučno nastavi s potrebnim proeuropskim reformama koje će ih dodatno približiti Europskoj uniji te samim time zadržati poziciju predvodnika u pristupnim pregovorima”, rekla je eurozastupnica Glavak.

Tijekom boravka u Crnoj Gori, eurozastupnica Glavak sudjelovat će na sastancima s Uredom za demokratske institucije i ljudska prava Organizacije za europsku sigurnost i suradnju OSCE/ODIHR, stalnom predstavnicom Europske unije u Crnoj Gori Oanom Kristinom Popom, kao i s veleposlanicima zemalja članica Europske unije akreditiranima u Crnoj Gori te predstavnicima drugih međunarodnih organizacija u Crnoj Gori, s kojima će razgovarati o izbornom zakonodavstvu i praćenju provođenja izbornog procesa. Predviđen je i sastanak s predsjedničkim kandidatima.

Na dan izbora, u nedjelju, 19. ožujka, članovi misije Europskog parlamenta promatrat će provođenje izbora u Podgorici, dok će u ponedjeljak, 20. ožujka, održati sastanak s predstavnicima Savjeta Europe i OSCE/ODIHR, nakon čega će se iznijeti ocjena realizacije izbora.

Cabinet of MEP Sunčana Glavak

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja