Međimurje Press
EU

Načelnik Općine Mala Subotica sudjelovao na UNICEF-ovoj konferenciji u Bruxellesu

Početkom mjeseca prosinca načelnik Općine Mala Subotica sudjelovao je na UNICEF-ovoj konferenciji „Best start in life for all children: Providing integrated services at local level to reach the most vulnerable“ u Bruxellesu. 

U sklopu konferencije načelnik Valentino Škvorc je kao dopredsjednik županijskog koordinacijskog odbora vodio rasprave o lokalnoj implementaciji EU projekta Child Guarantee i zajedno s predstavnicima UNICEF-a i Grada Zagreba te predstavnika iz Grčke, Bugarske, Njemačke, Belgije, Švedske, Francuske i Poljske te predstavnika Europske komisije donio zaključke na temu jednog kompleksnog i osjetljivog problema . Načelnikov politički fokus oduvijek je obitelj, djeca i osjetljive skupine a njegovo je zalaganje prepoznato je na razini države, stoga je kao jedini predstavnik iz Republike Hrvatske imao čast održati izlaganje i tako europskim kolegama prezentirati ulaganje i izgradnju Centra igre u Držimurec-Srelcu kao primjer dobre prakse lokalne implementacije EU projekta Child Guarantee.

Suradnja s UNICEF-om i EU predstavnicima nastavit će se i nakon konferencije, a načelnik čvrsto vjeruje da su upravo ovakvi projekti stup izgradnje inkluzivne zajednice.

Dominik Palfi

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja