Međimurje Press
Sport+

Luka Munđar novi predsjednik, a Lovro Rusak dopredsjednik Košarkaškog kluba Međimurje Čakovec

U utorak 16. srpnja održana je redovna izborna godišnja Skupština Košarkaškog kluba Međimurje Čakovec

Na Skupštini je izabrano novo vodstvo koje će hrvatskog košarkaškog drugoligaša voditi u naredne četiri godine. Tako je za predsjednika kluba izabrana Luka Munđar, a za dopredsjednika Lovro Rusak.

U Upravni odbor izabrani su: Stjepan Novak, Danijel Krajačić, Maša Hrustek Sobočan, Filip Beriša i Lovro Hamer. Izabran je i Nadzorni odbor kluba koji će u narednom razdoblju raditi u sastavu: Benjamin Beriša, Lea Zaspan i Branko Hajdinjak.

Na Skupštini su također prihvaćeni svi izvještaji kluba o radu i djelovanju za prošlu 2023. godinu.

Dosadašnji predsjednik kluba Krunoslav Posavec koji je bio predsjedavajući Skupštine zahvalio je svima na dobroj suradnji, dok je novi predsjednik Luka Munđar najavio najprije upoznavanje s cjelokupnom klupskom slikom, a nakon toga će vodstvo i Upravni odbor povući prve poteze koji se očekuju već sljedećih dana.

Također, odmah nakon sjednice Skupštine održana je i prva sjednica novog Upravnog odbora kluba na kojoj je za sportskog direktora kluba izabran Mario Novak – Marek, a za tajnika Dejan Zrna. Novak i Zrna su također kooptirani kao članovi Upravnog odbora kluba, koji tako broji ukupno 9 članova.

Tako klub ide dalje, s pomlađenim i bolje ekipiranim vodstvom, u kojem su ljudi s iskustvom u poduzetničkom, gospodarskom, društvenom i sportskom sektoru.

U narednom razdoblju želi se napraviti novi iskorak kako u organizacijskom, tako i financijskom jačanju kluba, naravno uz što bolje rezultate na sportskom planu svih klupskih ekipa.

Ono što je naglašeno, kratkoročno je najveći izazov rješavanje rostera seniorske ekipe i omogućavanje što boljih uvjeta kako bi Međimurje bilo kompetitivno u novoj sezoni 2. muške lige sjever HKS-a (početak priprema najavljen je za 19. kolovoza).

Oslonac će i dalje biti na vlastitim snagama u miksu mladosti i iskustva, stoga klub želi zadržati sve igrače koji su igrali prošle sezone, ali i vratiti u svoje redove nekoliko iskusnijih i mlađih domaćih igrača.  Također, razgovara se i oko dolaska dva-tri igrača sa strane.

Najavljeno je i hitno rješavanje pitanja neadekvatnih termina i prostora za treniranje u gradskim sportskim dvoranama, kao i ojačavanje trenerskog kadra za što optimalniji rad svih selekcija kluba.

KK Međimurje

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja