Međimurje Press
Sport+

Pharma Classic uvjerljivo najbolja na ČK Basket Fever 9

Košarkaški klub Međimurje Čakovec nakon završetka sezone u dvorani i ove godine je organizirao još jedan Čakovec Basket Fever, 9. izdanje turnira 3×3 košarke koja je također olimpijski sport.

Ovogodišnji turnir organiziran je u tri konkurenciji: U11, U15 i ALL-STAR i privukao je 22 ekipe iz cijele sjeverne Hrvatske i susjedne Slovenije.

Turnir u dvije mlađe kategorije U11 i U15 koji je organiziran pod nazivom Blukids cup okupio je u četvrtak 30. svibnja prijepodne 15 ekipa i više od 60 mladih košarkaša-haklera u ove dvije konkurencije. Ove godine turnir je dobio međunarodni predznak, jer su stigle i ekipe iz Murske Sobote.

Nakon više od 3 sata igre na tri košarkaška terena kraj Macanovog doma u Čakovcu dobili smo najbolje.

Uvjerljivu pobjedu u U11 konkurenciji osvojila je domaća čakovečka ekipa ČK 1. Drugo i treće mjesto otišlo je mladih košarkašima iz Murske Sobote, koji su igrali pod nazivom Le Bron i Dončić, dok je ČK 2 na kraju četvrti.

U konkurenciji U15 vodila se velika borba između četiri ekipe, da bi na kraju pobjednički pehar uzela ekipa Borik 2 iz Bjelovara. Drugi je bio Radnik 3×3 Križevci, a treći Borik 1. Domaćoj ekipi Konjića pripalo je četvrto mjesto.

Glavni sponzor turnira mlađih kategorija Blukids za najbolje tri ekipe pripremio je lijepe prigodne nagrade, dok je organizator KK Međimurja najbolje tri ekipe nagradio peharima i medaljama.

Proglašeni su i najbolji igrači turnira U11 i U15. Tako je za najigrača turnira U11 proglašen Sven Novak iz ekipe ČK 1, a za najboljeg igrača U15 Ivan Sabljić iz Borika 2. Za daljnje usavršavanje košarkaške igre od organizatora su na poklon dobili košarkaške lopte.

Praznični četvrtak poslijepodne bio je rezerviran za ALL-STAR turnir. Turnir je okupio 7 ekipe od 9 prijavljenih, jer su dvije odustale u zadnji čas.

Turnir je opet bio privlačan za vrhunske haklere koji su stigli iz Zagreba i sa sjevera Hrvatske, ali nažalost nastupila je samo jedna domaća, međimurska ekipa.

Šteta što međimurska i čakovečka haklerska košarka ove godine nije bila zastupljena s više sastava i na taj način popunila očekivanu kvotu od 12 ekipa kao što je to bio slučaj na prošlom turniru.

Prvi favorit turnira i jedna od najboljih hrvatskih 3×3 košarkaških ekipa, Pharma Classic ove godine nije dopustila iznenađenje i uvjerljivo je uzela naslov prvaka.

U finalu su bez problema dobili još jednu odličnu haklersku družinu Intercity Frittela.

Prošlogodišnji pobjednik Radnik 3×3 Križevci ove godine se morao zadovoljiti trećim mjestom.

Pohvala i za jedini međimurski i čakovečki sastav turnira, mlade dečke iz Ciglane Jug, u sastavu: Šarić, Dakić, Perčić i Zaspan.

Odlično je igrao najmlađi Niko Šarić kojem su na potezima čestitali i ponajbolji hrvatski hakleri. Dobar putokaz i za druge naše (mlade) košarkaše.

Najboljim igračem turnira proglašen je Fran Grgić iz Pharme Classic i prigodno nagrađen od Briljanta i Tape Plus.

Priređeno je i zanimljivo natjecanje u gađanju trica za koje su se mogli prijaviti svi koji su bili na terenu kraj Macana. Na kraju se natjecalo čak 14 sudionika, ali prigodne nagrade otišle su u ruke aktivnim košarkašima.

Pobjednik je Roko Spaseski Baburek, igrač Pharme Classic koji je u finalu bio precizniji od Luke Čevre iz ekipe Varaždinci. Oba su nagrađena prigodnim nagrada sponzora.

Turnir je i ove godine organiziran na visokom nivou, kao istinski sportsko-zabavni event uz odličnu urbanu glazbu koju je za prijepodne odabrao DJ Poncije, a poslijepodne ponajbolji čakovečki DJ Sven.

Turnir je tijekom cijelog dana pratio veliki broj ljubitelja sporta i košarke, uz odličnu klopu i mrzlu pijaču Bajzovih dvori.

Organizatori iz KK Međimurje Čakovec zahvaljuju svim sponzorima i donatorima koji su podržali ovaj lijepi košarkaški i sportski urbani događaj koji osim natjecanja i druženja ima za cilj podržati košarku i sport na otvorenom, tako da će i veći dio ljeta vrhunski teren za 3×3 košarku u samom srcu grada, uz pomoć KS Međimurske županije biti dostupan svim zainteresiranima za hakl i druženje.

Vidimo se i na jubilarnom 10. izdanju ČK Basket Fever 2025!

Foto: Lucija Marčec

KK Međimurje

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja