Međimurje Press
Sport+

U sklopu obilježavanja Dana Grada Čakovca, održana je treća čakovečka biciklijada „ČAK BAJK“

Trasa koja je vodila diljem grada Čakovca i 13 mjesnih odbora pokazala se i ovaj put kao pun pogodak te okupila veliki broj biciklista svih dobi.

Osim što je bilo velikog interesa interesA biciklista, okupila je volontere, predstavnike mjesnih odbora koji su iskazali gostoprimstvo u svakom dijelu grada. Cilj i ovogodišnje biciklijade bio je povećati svijest o zdravim životnim navikama, važnosti održivog prijevoza i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena.

Osim cjelodnevnog bicikliranja za 19 sati predviđena je i velika grupna fotografiju na Trgu Republike i prigodni program što će biti i uvod i priprema za veliki koncert Urbana & 4 u čakovečkom centru grada, koji će za sve posjetitelje biti besplatan.
Novina ovogodišnje biciklijade bila je i njena humanitarna nota, naime po prvi put uplate za biciklijadu bit će donirane Udruzi Međimurski slatkiši – udruzi roditelja i djece oboljelih od dijabetesa.

Tajnica udruge koja broji 100 članova Suzana Mutvar kazala je kako je važan čimbenik za dobru kontrolu šećerne bolesti upravo kretanje. „Izuzetna nam je čast što ćemo biti dio ČAK BAJK biciklijade i što ćemo promovirati važnost zdravog načina života, ali i druženja i zajedništva. Prilika je to za stvaranje trajnih veza s ljudima sličnih životnih iskustava, stavova i pozicija.“

(gč)

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja