Međimurje Press
Gospodarstvo

Vilma Učeta Duzlevska nova je predsjednica Uprave Triglav osiguranja d.d.

Nadzorni odbor Triglav osiguranja d.d. je po primitku pozitivne odluke Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga donio odluku o imenovanju gđe. Vilme Učete Duzlevske na mjesto predsjednice Uprave s mandatom od četiri godine.

S više od 15 godina iskustva u upravljanju u financijskom sektoru na području životnih i neživotnih osiguranja, od kojih već 12 godina na poziciji Glavne izvršne direktorice, Vilma Učeta Duzlevska ima dokazano iskustvo u razvoju i upravljanju osiguravajućim društvom s potvrđenim rezultatima – jačanjem kapitalne baze, solventnosti i rasta društava.

Uz formalno obrazovanje koje je stekla na Ekonomskom fakultetu u Skopju, Vilma Učeta Duzlevska nositelj je brojnih međunarodnih certifikata i licenci s područja menadžmenta i osiguranja. Tijekom 2019. i 2020. godine bila je članica Upravnog odbora Gospodarske komore Sjeverne Makedonije te Upravnog odbora makedonskog Nacionalnog biroa za osiguranje. Aktivan je autor i dopisnik stručnih i poslovnih časopisa te sudionik i govornik na brojnim europskim i svjetskim konferencijama o osiguranju. Učeta Duzlevska za svoja dostignuća u poslovanju te razvoj kompanija koje je vodila nagrađena je kao jedan od najuspješnijih poslovnih lidera u jugoistočnoj Europi, u sklopu Business Elite programa „40 Under 40“. U 2022. godini nagrađena je još jednim priznanjem, „Vodeće žene“, za postignuća u poslovnom sektoru. Aktualna je predsjednica Executive Women Business Cluba u Sjevernoj Makedoniji te aktivna članica Kluba poslovnih lidera u Jugoistočnoj Europi.

Od 20. srpnja 2023. Upravu Društva Triglav osiguranje d.d. čine Vilma Učeta Duzlevska kao predsjednica Uprave i Darko Popovski kao član Uprave. Vilma Učeta Duzlevska obnašat će i funkciju neizvršne članice Odbora direktora u Triglav osiguranje Život a.d. u Makedoniji.

Maja Cvetković

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja