Međimurje Press
Vijesti

30 Krunica za 30 Godina!

U petak je u Varaždinu položena krunica na Križu zahvalnosti kod Crkve sv. Nikole uz molitvu dvanaestine krunice i paljenje svijeća

Udruga veterana 7. gardijske brigade „PUMA“ i Moto klub 4. gardijske brigade – Split, organizirali su manifestaciju kojom se čuvaju vrijednosti Domovinskog rata i žrtva koju su podnijeli svi koji su ugradili živote u slobodu i neovisnost Republike Hrvatske. Molitvu je predvodio vlč. Josip Naiman.
Aktivnostima koje obuhvaćaju povezivanje svih krajeva Domovine i to posjećivanjem mjesta koja su od izuzetne važnosti za Domovinski rat i noviju Hrvatsku povijest, širimo sve što su hrvatski branitelji i svi koji su podnijeli žrtvu ostavili u nasljeđe budućim naraštajima. Polaganjem krunica na spomen obilježjima iz Domovinskog rata odaje se počast žrtvama i čuva dostojanstvo Domovinskog rata.
Sama manifestacija provodi se od 20. do 28. travnja 2021. godine širom Hrvatske, a u sjeverozapadnoj Hrvatskoj krunica je položena jučer 23.travnja u Varaždinu, Krunice su položene u Koprivnici i Bjelovaru.
Slijedeće godine Krunicu ćemo položiti u Čakovcu te na taj način odati počast i svim poginulima iz Međimurske županije.
Tekst i foto: Pavo Jazvić

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja