Međimurje Press
IzboriPolitičke stranke

Imam snagu za borbu za veće plaće Međimurki i Međimuraca, tražim vaše povjerenje

Kandidat za župana Međimurske županije Goran Gotal šalje poruku Međimurkama i Međimurcima:

Imam snagu za borbu za veće plaće Međimurki i Međimuraca, tražim vaše povjerenje

Dosta je kukanja i isprika! Zaorimo sada, zaorimo snažno, zaorimo duboko i do polovice moga mandata imat ćemo ozbiljne plodove.

Niske plaće su međimurska rak-rana. Svi to znamo, ali me boli to da su se neki pomirili s time. Ja nisam. Županija nije izborila strateške projekte, ne privlači inovatore, kvalitetna radna mjesta s višim plaćama nas redovito zaobilaze i odlaze u Varaždinsku županiju. Ovisimo o poslovima prošlosti s niskim plaćama, Međimurke gube zdravlje na lohn-poslovima, a u posljednjih 5 godina više od 8000 Međimuraca napustilo je svoje Međimurje.

Slušamo red isprika, red kukanja, red lažnog tepanja vama, Međimurkama i Međimurcima.
Od toga se ne živi, od toga vaše obitelji nemaju ništa. Ljudi katkad kažu da se plaće ne mogu podići dekretom. Potpuno su u pravu. Laž je da se plaće mogu povećati odlukom. A još je veća laž da se po pitanju međimurskih plaća ništa ne može učiniti. Laž koju vam neki plasiraju već 20 godina.

Kako međimurski župan može utjecati na međimurske plaće? Momentalnim povećanjem potpora međimurskim poljoprivrednicima, obrtnicima i poduzetnicima za 100%, jačanjem Međimurskog veleučilišta s 2 sveučilišna studija (IT i turizam) te novim stručnim studijem strojarstva za dostupnije studiranje
doma za kvalitetniji posao doma, uvođenjem jednosmjenske nastave u svim međimurskim školama, uvođenjem platforme e-Investicije za privlačenje radnih mjesta s višim plaćama, micanjem Županije sa zadnjeg mjesta po povlačenju EU sredstava, snažnim gardom i osobnim kontaktima u pregovorima sa Zagrebom i državom te naposljetku, a možda i najvažnije – međimurskim ponosom uvijek i svugdje. Odnosno – svime onime sa čime pred vas izlazim u ovoj borbi.

Moje Međimurke, moji Međimurci, 16.5.2021.
Vreme je!

Goran Gotal

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja