Međimurje Press
Vijesti

Ministar Beroš: Smrt žene u Čakovcu nema veze s cijepljenjem protiv covida!

Ministar Vili Beroš na današnjoj pressici Stožera civilne zaštite  izvijestio je o smrtnom slučaju 82-godišnjakinje nakon cijepljenja u Domu zdravlja u Čakovcu

Nakon cijepljenja gospođa je bila urednog stanja. Sljedeći dan ujutro 28. 12. provjerili su stanje, bilo je uredno, no isti dan poslijepodne došlo je do pogoršanja kliničkog stanja po kardijalnom tipu. Pozvana je hitna pomoć, no sat vremena kasnije je umrla. Obdukcija je pokazala da je negativna na covid i da je preminula od zatajenja rada srca uzrokovanog povećanjem srca, fibrozom, uzrokovano teškim promjenama srčanih krvnih žila. Bolesnica je bila kronični bolesnik od astme zbog čega je imala sondu, imala je anginu pectoris te urinarni infekt. Bila je ležeća i nije samostalno hodala. S obzirom da cjepivo nema kontraindikacija, procijenjeno je da ju je potrebno cijepiti, no preminula je zbog kardinalnog zatajenja. Nije utvrđeno da je uzrok smrti povezan sa cijepljenjem.

Beroš je napomenuo da se radilo o višegodišnjim problemima i promjenama stanja organizma. “Događaj je prijavljen kao potencijalno sumnjiva nuspojava HALMED-u, no Povjerenstvo u Ministarstvu zdratsva smatra da smrt bolesnice nema veze s cijepljenjem”, dodao je.

O prijavi HALMED-u rekao je: “To je uobičajeni postupak. Sve sumnjivo se mora prijaviti. Budući da u tom trenu nismo imali obdukcijski nalaz, morali smo prijaviti sumnju sukladno zakonu.”

Izvor: https://hr.n1info.com/

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja