Međimurje Press
Vijesti

Međimurski vatrogasci moderniziraju se sa četiri nova vozila

Međimurski vatrogasci u sklopu Programa „Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi RH“ dobivaju četiri nova vozila za modernizaciju svojih vatrogasnih postrojbi, što će značajno povećati sigurnost stanovnika županije.

U prvoj isporuci JVP Čakovec će dobiti dugo navalno vozilo i DVD Kotoriba kratko navalno vatrogasno vozilo, dok će u drugoj isporuci (do sredine ove godine) DVD Štrigova dobiti kratko šumsko vatrogasno vozilo i JVP Čakovec autocisternu. Projekt „Modernizacija vozila vatrogasnih postrojbi Republike Hrvatske“ u iznosu od 85 posto sufinanciran je sredstvima fondova EU, a ukupna vrijednost projekta iznosi 256.260.000,00 kuna. Cilj je povećanje spremnosti, funkcionalnosti i kapaciteta vatrogasnog sustava u Republici Hrvatskoj, te će se provoditi u suradnji s Hrvatskom vatrogasnom zajednicom.

Vozila se nabavljaju temeljem analize Državne uprave za zaštitu i spašavanje, koja je ustanovila potrebe za obnavljanjem voznog parka na razini svih županija, u sklopu čega će se nabaviti 91 novo vatrogasno i drugo specijalno vozilo, odnosno po 21 komad dugih i malih navalnih vozila, autocisterna i šumsko/teretnih vozila, te sedam šumsko/teretnih vozila veće zapremnine spremnika vode.

Dodatno, Hrvatska vatrogasna zajednica i vatrogasne zajednice nekih županija, među kojima je i Međimurska, nabavljaju ukupno 207 kombija i pick-up vozila, vrijedne ukupno 54.542.399,41 kn, financirane iz naknade za korištenje općekorisnih funkcija šuma i od samih vatrogasnih zajednica.

Veća sigurnost Međimuraca i njihove imovine naša je osnovna zadaća i briga, zbog čega me vesele vijesti da će dobrovoljna vatrogasna društva Šandorovec, Mala Subotica, Macinec, Donji Mihaljevec, Martinuševec, Križovec, Dekanovec i Donji Kraljevec do ljeta dobiti kombi vozila Opel Vivaro. Ta vozila, zajedno sa dva navalna vozila, autocisternom te vozilom za gašenje šumskih požara će Međimursku županiju učiniti opremljenu suvremenom vatrogasnom opremom i spremnom za sezonu kada je rizik od požara veći“ istaknuo je Mario Medved, predsjednik vatrogasne zajednice Međimurske županije.

Dio vozila već je podijeljen, a do sredine 2021. godine isporučit će se preostala 133 vozila među kojima i ona spomenutim DVD-ovima.

VZMŽ

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja