Međimurje Press
Najave

U petak 13.09. obilježava se Svjetski dan prve pomoći u Čakovcu

Svjetski dan prve pomoći obilježava se u subotu 14. rujna pod sloganom „Prva pomoć i sport“. Stoga u petak 13. rujna pozivamo sve građane, sportska društva i sportske klubove da zajedno na trgu ispred Doma sindikata, a u slučaju kiše i lošeg vremena u zgradi Sheier, od 10 do 12 sati zajedno obilježimo svjetski dan prve pomoći.

Aktivnim sudjelovanjem i podržavanjem ovog dana svi mogu doprinijeti svijetu u kojem svatko ima potencijal da prvi odgovori i promijeni život. Cilj je podići svjesnost cijelog svijeta kako prva pomoć može svakodnevno spasiti život.

Uz sportske aktivnosti može doći i do ozljeđivanja, a također se mogu desiti i nepredvidiva stanja kao što su zastoj srca, gubitak svijesti i sl.. Stoga je jako važno kod građana potaknuti svijest o važnosti prve pomoći.

Građani će biti educirani kako pravilno postupiti kod hitnih stanja do dolaska hitne pomoći. Prikazat ćemo kako pravilno staviti osobu u bočni položaj, postupak oživljavanja/reanimacije, kako koristiti AVD uređaje i gdje se nalaze, kako zaustaviti jako krvarenje, te kako postupiti kod gušenja.

Lana Vincetić

Vezani članci

Komentirajte

Najnovije vijesti iz Međimurja