Međimurje Press
Policija

Info PU međimurske za dane proteklog vikenda od 31. svibnja do 2. lipnja 2024. godine

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Policija3.jpg

Evidentirane su tri prometne nesreće, od čega dvije s nastalom materijalnom štetom te jedna s ozlijeđenim sudionikom

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama evidentirane su tri prometne nesreće, od čega dvije s nastalom materijalnom štetom te jedna s ozlijeđenim sudionikom. Kvalifikacija ozljeda bit će poznata nakon zaprimanja medicinske dokumentacije.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
– nepropisna i neprilagođena brzina, jedna prometna nesreća,
– nepoštivanje prednosti prolaska, jedna prometna nesreća te
– nepropisno okretanje, skretanje i vožnja unatrag, jedna prometna nesreća.

Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod jednog sudionika, i to kod 42-godišnjeg vozača osobnog automobila u koncentraciji od 0,58 g/kg. Spomenuti vozač skrivio je prometnu nesreću s nastalom materijalnom štetom, koja se dogodila u subotu, 1. lipnja oko 14 sati u Prelogu, Glavnoj ulici.

Teške krađe i krađe tijekom proteklog vikenda

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/provale.jpg

Evidentirane su dvije teške krađe, od čega jedna u pokušaju te dvije krađe

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su dvije teške krađe, od čega jedna u pokušaju te dvije krađe. Izdvajamo provalu u trgovinu u Čakovcu.

U noći s petka na subotu (31. svibnja/1. lipnja) u Čakovcu, nepoznati počinitelj provalio je u trgovinu elektroničke opreme, u sklopu trgovačkog centra u Ulici 34. inženjerijske bojne, odakle je ukrao razne mobitele. Materijalna šteta utvrdit će se nakon zaprimanja odštetnog zahtjeva oštećenog trgovačkog društva iz Daruvara.

Protiv počinitelja zbog počinjenja kaznenog djela teške krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Ponavljaču najtežih prometnih prekršaja privremeno oduzet osobni automobil

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/IMG_8537.JPG

47-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom bez položenog vozačkog ispita

U subotu, 1. lipnja u 15:20 sati u Donjem Vidovcu, preloški policajci prilikom nadzora cestovnog prometa u Glavnoj ulici, zaustavili su 47-godišnjeg vozača koji je upravljao osobnim automobilom bez istaknutih registarskih oznaka, pošto su mu privremeno oduzete jer nije otklonio nedostatke utvrđene izvanrednim tehničkim pregledom. Ujedno, provjerom putem evidencije vozača i vozačkih dozvola utvrđeno je kako je vozač upravljao osobnim automobilom bez položenog vozačkog ispita.

Pošto se radi o višestrukom ponavljaču spomenutog prometnog prekršaja, 47-godišnjak je uhićen te priveden u policijsku postaju. Ujedno, temeljem odredbi članka 229. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, privremeno mu je oduzet osobni automobil koji je vučnom službom prevezen u dvorište Policijske ostaje Prelog.

Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa, protiv 47-godišnjeg okrivljenika podnijet će se optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.

Preventivne aktivnosti na “Danima šibe i ribe” u Kotoribi

Kontakt policajci iz Policijske postaje Prelog mnogobrojnim posjetiteljima predstavili su razne preventivne akcije, projekte i programe koje provodi međimurska policija

Jučer, 2. lipnja u poslijepodnevnim satima u Kotoribi, u sklopu tradicionalne manifestacije “Dani šibe i ribe”, kontakt policajci Policijske postaje Prelog, održavanjem informativnog punkta  upoznali su mnogobrojne građane s raznim preventivnim akcijama, projektima i programima koje provode međimurski policajci.

Na terenima nedaleko sportske dvorane osnovne škole, korištenjem Mobilnog preventivnog centra policije, preloški policajci uspostavili su informativni punkt na kojem su posjetitelje upoznali s raznim samozaštitnim mjerama koje mogu sami primijeniti kako ne bi postali žrtve prevaranata, odnosno lopova. Najmlađi su posjetitelji informirani i educirani o pravilnom kretanju u cestovnom prometu u svojstvu pješaka i vozača bicikla, s posebnim osvrtom na zakonsku obvezu korištenja reflektirajuće materije i zaštitne kacige.

Također, svim zainteresiranim djevojkama i mladićima predstavljena je nacionalna kampanja “Budi zakon! – postani policajac/policajka”.

Svim posjetiteljima informativnog punkta podijeljeni su razni preventivno-edukativni materijali koji su osigurani sredstvima Vijeća za prevenciju Međimurske županije.

Podršku provođenju preventivnih aktivnosti svojim posjetom informativnom punktu pružio je načelnik Općine KotoribaDario Friščić.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Najnovije vijesti iz Međimurja