Međimurje Press
Policija

INFO PU međimurske za dane proteklog vikenda od 9. do 11. kolovoza 2024. godine

Prometne nesreće tijekom proteklog vikenda

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Policijski automobil.jpg

Miran vikend na međimurskih prometnicama, evidentirane tri prometne nesreće u kojima nije bilo ozlijeđenih sudionika

Tijekom proteklog vikenda na međimurskim prometnicama dogodile su se tri prometne nesreće, i to sve s nastalom materijalnom štetom.

Greške koje su prethodile prometnim nesrećama:
– nepoštivanje prednosti, jedna prometna nesreća,
– nepropisno mimoilaženje, jedna prometna nesreća,
– ostale greške, jedna prometna nesreća,

Prisutnost alkohola kod sudionika prometnih nesreća tijekom proteklog vikenda utvrđena je kod jednog vozača, i to kod 27-godišnjeg vozača kombija u koncentraciji od 1,85 g/kg. Spomenuti vozač skrivio je prometnu nesreću s nastalom materijalnom štetom koja se dogodila u nedjelju, 11. kolovoza oko 2 sata poslije ponoći u Domašincu.

Nesreća se dogodila u trenutku kada je 27-godišnjak upravljao teretnim automobilom (kombijem), čakovečkih registarskih oznaka, bez položenog vozačkog ispita te pod utjecajem alkohola (1,85 g/kg). U jednom trenutku na ravnom dijelu Ulice Vladimira Nazora skrenuo je udesno, izvan kolnika, gdje je potom prednjim bočnim dijelom kombija udario u betonsku ogradu sakralnog objekta (pil). Vozač je uhićen i priveden u policijsku postaju.

Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 27-godišnjak kažnjen je novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 2 800 eura.

Teške krađe i krađe tijekom proteklog vikenda

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/provale.jpg

Evidentirane su dvije krađe i jedna teška krađa

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog vikenda evidentirane su dvije krađe i jedna teška krađa. Izdvajamo provalu u ugostiteljski objekt u Murskom Središću.

U noći sa subote nas nedjelju, 9./10. kolovoza u Murskom Središću, nepoznati počinitelj provalio je u ugostiteljski objekt koji je smješten uz obalu rijeke Mure, u produžetku Murske ulice. Nakon provale počinitelj je iz ugostiteljskog objekta ukrao razna alkoholna i bezalkoholna pića te razni inventar objekta. Materijalna šteta procijenjena je na nekoliko stotina eura.

Protiv počinitelja zbog počinjenja kaznenog djela teške krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Muškarac (59) pod utjecajem alkohola u kafiću mahao preklopnim nožem i vrijeđao konobaricu

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/lisice.jpg

Nakon saslušanja dežurni sudac Općinskog suda u Čakovcu (Prekršajni odjel) prihvatio je prijedlog policije te 59-godišnjaku odredio zadržavanje do osam dana, nakon čega je predan u Zatvor u Varaždinu

U petak, 9. kolovoza nešto prije 14 sati u Prelogu, javni red i mir u ugostiteljskom objektu u Glavnoj ulici, narušavao je 59-godišnjak. Pod vidnim utjecajem alkohola vikao je i galamio te pritom pogrdnim riječima vrijeđao zaposlenicu ugostiteljskog objekta. Ujedno, tijekom narušavanja javnog reda i mira mahao je preklopnim nožem čime je uznemirio zaposlenicu i goste objekta. Počinitelj se nakon počinjenja prekršaja udaljio s mjesta događaja, ali su ga preloški policajci ubrzo pronašli te ga uhitili i priveli u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje. Tijekom  istraživanja od 59-godišnjaka oduzet je preklopni nož.

U subotu, 10. kolovoza u prijepodnevnim satima okrivljeni 59-godišnjak uz optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana, doveden je na Općinski sud u Čakovcu (Prekršajni odjel). Nakon saslušanja dežurni sudac prihvatio je prijedlog policije te 59-godišnjaku odredio zadržavanje do osam dana, nakon čega je predan u Zatvor u Varaždinu.

U sportskom duhu protiv ovisnosti i nasilja

Čakovečka preventivka za polaznike ljetnih sportskih kampova održala edukativno predavanje protiv ovisnosti, nasilja i huliganizma

Prošlog petka, 9. kolovoza u jutarnjim satima u dvorani i na igralištu II. Osnovne škole Čakovec, održane su preventivne aktivnosti čakovečke policije s Mobilnim preventivnim centrom policije. Sudionicima kampa košarke (djeca starosti od 7 do 12 godina) kojeg je organizirala Zajednica sportskih udruga grada Čakovca, održano je edukativno predavanje usmjereno na prevenciju ovisnosti od alkohola i droge te suzbijanju svih pojavnih oblika huliganizma kod mladih.

Djeci je u cilju suzbijanja i sprječavanja pojave svih oblika ovisnosti među djecom i mladima, kao i njihovih rizičnih ponašanja vezano uz eksperimentiranje sa sredstvima ovisnosti održano predavanje na temu zlouporabe droga i alkohola, o štetnosti pušenja te im pojašnjeno zašto su droga, alkohol i pušenje loš izbor za život.

Također, naglašena im je važnost zdravog stila života u sportskom duhu te promicanje pozitivne kulture navijanja koja isključuje svaki oblik nasilja, huliganizma, diskriminacije i govora mržnje te su svi pozvani na “fair play” igru i korektno navijanje.

Edukativnom predavanju prisustvovalo je stotinjak djece, podijeljenih u dvije skupine, dok su najaktivnijima poklonjeni razni promotivni privjesci te plišani medvjedići s natpisom Policijska uprava međimurska.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Najnovije vijesti iz Međimurja