Međimurje Press
Policija

Informacija PU međimurske za dane proteklog produženog vikenda od 2. do 5. kolovoza 2024. godine

Teške krađe i krađe tijekom proteklog vikenda

Evidentirane su dvije krađe i dvije teške krađe

Na području Policijske uprave međimurske tijekom proteklog produženog vikenda (od 2. do 5. kolovoza) evidentirane su dvije krađe i dvije teške krađe. Izdvajamo provalu u obiteljsku kuću u Šenkovcu.

U petak, 2. kolovoza u prijepodnevnim satima u Šenkovcu, nepoznati počinitelj provalio je u obiteljsku kuću u Ulici Augusta Šenoe, odakle je ukrao novac. Materijalnu štetu 46-godišnja vlasnica procijenila je na nekoliko tisuća eura.

Protiv počinitelja zbog počinjenja kaznenog djela teške krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U Novakovcu, Murskom Središću i Paragu puštali glasnu glazbu te ostali bez zvučnika i zaradili prekršajne prijave

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/Oduzeti zvucnici PP CK.jpg

Protiv dvojice 29-godišnjaka i 29-godišnjakinje zbog počinjenja prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, podnijet će se optužni prijedlozi Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu

U subotu, 3. kolovoza u 21:30 sati u Novakovcu, Glavnoj ulici, javni red i mir narušavao je 29-godišnjak tako što je putem zvučnika puštao glasnu glazbu.

Nekoliko sati kasnije, točnije 4. kolovoza u 1:30 sati u Murskom Središću, Ulici Sitnice, javni red i mir narušavala  je 29-godišnjakinja tako što je pod utjecajem alkohola, putem prijenosnog zvučnika puštala glasnu glazbu.

Ujedno, u ponedjeljak, 5. kolovoza 45 minuta nakon ponoći u Paragu, javni red i mir narušavao je 29-godišnjak koji u kući s otvorenim vratima i prozorima putem prijenosnog zvučnika puštao glasnu glazbu.

Policijski službenici Policijskih postaja Prelog, Mursko Središće i Čakovec oduzeli su zvučnike od dvojice 29-godišnjaka i 29-godišnjakinje te će se protiv njih zbog počinjenja prekršaja iz članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, podnijeti optužni prijedlozi Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.

Muškarac (29) upravljao automobilom pod utjecajem alkohola i bez položenog vozačkog ispita te neovlašteno posjedovao marihuanu

Protiv okrivljenog 29-godišnjaka zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, podnijet će se optužni prijedlozi Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu

U ponedjeljak, 5. kolovoza u 2 sata i 7 minuta poslije ponoći u Nedelišću, prilikom nadzora cestovnog prometa u Čakovečkoj ulici, policijski službenici Policijske postaje prometne policije Čakovec, zaustavili su 29-godišnjeg vozač osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka.

Alkotestiranjem vozača utvrđeno je kako je upravljao automobilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,23 g/kg, dok je provjerom putem evidencije vozača i vozačkih dozvola utvrđeno kako nema položeni vozački ispit.

Vozač je uhićen te priveden u policijsku postaju. Prilikom sigurnosnog pregleda zbog  smještaja 29-godišnjaka u posebnu prostoriju za zadržavanje, u njegovoj torbici pronađen je PVC smotuljak ispunjen marihuanom ukupne mase 1,04 grama.

Protiv okrivljenog 29-godišnjaka zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, podnijet će se optužni prijedlozi Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Čakovcu.

Dvadesetsedmogodišnjak provalio u spremište i ukrao motornu pilu

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/Policija2.jpg

Protiv osumnjičenog 27-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela teške krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem nad 27-godišnjakom utvrđeno je kako je počinio kazneno djelo teške krađe.

Naime, sumnja se kako je osumnjičeni u noći sa srijede na četvrtak, 31. srpnja/1. kolovoza ove godine u Hlapičini provalio u spremište alata, odakle je ukrao motornu pilu. Materijalnu štetu 42-godišnja vlasnica procijenila je na oko 150 eura.

Protiv osumnjičenog 27-godišnjaka zbog počinjenja kaznenog djela teške krađe, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

(Radovan Gačal)

Vezani članci

Komentirajte

Najnovije vijesti iz Međimurja