Međimurje Press
Policija

Informacija PU međimurske za srijedu, 16. kolovoza 2023. godine

Osumnjičena 42-godišnjakinja nakon jutarnje mise ukrala mobitel

Slika /ILUSTRACIJE MUP NOVE 2021/policija natpis2.jpg

Tijekom istraživanja čakovečki policajci pronašli su ukradeni mobitel te ga vratili vlasnici

Čakovečka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakinjom s područja općine Orehovica te su pritom utvrdili kako je počinila kazneno djelo teške krađe.

Sumnja se kako je u petak, 16. lipnja ove godine u Čakovcu, Franjevačkom trgu, nakon jutarnje mise u župnoj crkvi ukrala mobitel, kojeg je 75-godišnja vlasnica nakratko, bez nadzora ostavila na klupici.

Tijekom istraživanja policijski službenici pronašli su ukradeni mobitel te ga vratili vlasnici.

Protiv osumnjičene 42-godišnjakinje zbog počinjenja kaznenog djela teške krađe (čl. 229. st. 1. toč. 6.  Kaznenog zakona) podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Zbog pokušaja bijega prometnoj policiji 25-godišnji vozač osobnog automobila zaradio kaznu od 2050 eura

Slika /ILUSTRACIJE PU MEĐIMURSKA/IMG_8537.JPG

Tijegom bijega vozač je počinio nekoliko prometnih prekršaja te se nakon pronalaska odbio podvrći alkotestiranju

Jučer, 16. kolovoza u 23:55 sati u Belici, prilikom nadzora cestovnog prometa u Ulici kralja Tomislava, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec, pokušali su zaustaviti osobni automobil, njemačkih registarskih oznaka. Nepoznati vozač odbio je zaustaviti automobil na upućene svjetlosno-zvučne znakove s policijskog vozila te se nastavio kretati Ulicom Ljudevita Gaja, a potom je skrenuo na poljski put koji vodi prema Držimurcu. U poljskom predjelu zvanom “Berek” vozač je zaustavio vozilo te je sa suvozačem pobjegao iz vozila. Pretragom terena pronađena su dvojica muškaraca koji su ponovno pokušali pobjeći, ali su ih policijski službenici uz primjenu sredstava prisile svladali te priveli u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Tijekom istraživanja utvrđeno je kako je automobilom upravljao 25-godišnjak s područja općine Domašinec, dok se na mjestu suvozača nalazio stariji maloljetnik. Ujedno, tijekom istraživanja vozač se dobio podvrći alkotestiranju te je utvrđeno kako je tijekom bijega počinio nekoliko prometnih prekršaja.

Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 25-godišnjak je kažnjen novčanom kaznom od 2050 eura uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 6 mjeseci.

Preventivci preloške policije u Svetoj Mariji

Slika Slika

Provedene aktivnosti iz preventivnnih akcija “Zajedno do veće sigurnosti” i “Pješaci i vozači bicikla sigurno u prometu”

U utorak, 15. kolovoza 2023. godine u jutarnjim satima u Svetoj Mariji, kod zgrade općine, kontakt policajci Policijske postaje Prelog, uz korištenje vozila Mobilnog preventivnog centra policije, uspostavili su informativni punkt policije, gdje su provodili razne preventivne aktivnosti namijenjene građanima i djeci prilikom održavanja slavlja blagdana “Velika Gospa”.

Posjetiteljima info punkta policije dijeljeni su savjeti o samo zaštitnim mjerama vezanim na kažnjiva ponašanja, uz posebno skretanje pozornosti na mjere prevencije od provalnih krađa koje mogu građani provoditi samostalno. Ujedno su upoznati i sa zakonskim obvezama pješaka i vozača bicikla u prometu, s naglaskom na korištenje reflektirajućih dijelova odjeće noću i danju za vrijeme smanjene vidljivosti, Također su građanima prezentirani i uvjeti upisa kandidata u III. razred srednjoškolskog obrazovanja za zanimanje policajac/policajka, kao i Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka.

Građanima je ujedno i prezentirano vozilo Mobilnog preventivnog centra policije, kao i oprema i tehnika koje isto koristi. Najmlađi posjetitelji info punkta darivani i reflektirajućim promotivnim materijalima u vidu trakica koji su pribavljeni putem sredstava Vijeća za prevenciju Međimurske županije.

Potporu aktivnostima policije svojim prisustvom na informativnom punktu pružila je načelnica Općine Sveta Marija gospođa Đurđica Slamek, dok su kao vizualni identitet preventivnih aktivnosti korištene brošure Policijske uprave međimurske “Zajedno do veće sigurnosti”, “Pješaci i vozači bicikla sigurno u prometu” i mnoge druge.

Radovan Gačal

Vezani članci

Komentirajte

Najnovije vijesti iz Međimurja