Međimurje Press
Županija

Međimurska županija podržava projekt uzgoja i zaštite međimurskog konja, zavičajnog simbola

Župan Međimurske županije Matija Posavec i predsjednik Udruge uzgajivača međimurskog konja Međimurec, te načelnik Općine Pribislavec Matija Ladić potpisali sporazum vrijedan 12.000 eura, kojim Županija podržava projekt ove asocijacije te nastavlja niz potpora usmjerenih očuvanju autohtone pasmine.

U ovoj godini značajno smo podigli iznos namijenjen očuvanju autohtone pasmine međimurski konj, koji je u davnini bio nezamjenjiv pomagač našim ratarima te hranio čitave obitelji. Zahvaljujući entuzijazmu članova Udruge, koji u uzgoj i zaštitu međimurskog konja godinama ulažu velike napore, pasmina je očuvana. Riječ je o jednom od zavičajnih simbola našega kraja te s uzgajivačima dijelimo isti cilj – očuvanje tog nasljeđa, naglasio je župan Posavec, a Matija Ladić dodao da se provedbom projekta zaštita pasmine podiže na višu razinu:

Kako bismo očuvanje ove kritično ugrožene pasmine konja učinili još efikasnijom, tijekom ove godine naša Udruga provest će projekt nazvan Uzgoj i zaštita međimurskog konja, pri čemu nam je financijska potpora Županije neprocjenjiva, te iskreno zahvaljujem županu Posavcu na podršci“, istaknuo je Matija Ladić.

Županijska potpora bit će iskorištena za financiranje veterinarskih usluga, nabavu hrane i opreme za konje, kao i za održavanje prikolice za prijevoz životinja, te isplatu plaće zaposleniku koji skrbi o međimurskim konjima. Potpisivanju sporazuma prisustvovao je i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i turizam Međimurske županije Darko Radanović.

(mž)

 

Vezani članci

Komentirajte

Vijesti iz Međimurja